Merhaba arkadaşlar,

2011 yılında bir PHP script almıştım. $1000 civarında bir fiyata almıştım. Sosyal ağ scripti bazılarınız bilir hatta satmaya çalışmıştım cüzi bir rakama. Scriptin adı iSocial. Artık piyasadan kaldırdılar gibi birşey. Sitesini kapattılar, ürünü satıştan kaldırdılar (neden satıştan kalktığına gelecek sıra)

Ben bu scripti aldım üstünede tasarım seçtim bir tane onuda aldım. Toplamda $1.077 ödedim. Tasarımın hazırlanması 1 ay süreceğini söylediler. Tamam dedim bekledim. Herşey geldi iyi güzel, scriptteki buglar bir bir ortaya çıkmaya başladı. Fixle fixle buglar bitmedi. Temayı kurayım dedim. Temanın alakası yok, düm düz birşeyler yapmışlar yarım yamalak göndermişler. İşlerin yoğunluğundan dolayı fazla önemsemedim. Arasıra hayrına denecek bir fiyata $90 a satayım en azından elimden çıksın dedim satılmadı.

Geçen gün baktım, sitesi kapanmış (firma sitesi açık), satıştan kaldırılmış. Burada şartel attı. Yani sazan avına mı çıktınızda doğru düzgün testten geçirilmemiş bir ürünü satışa koyuyorsunuz, 1 yıl satışta bekletiyorsunuz sonra satıştan kaldırıyorsunuz. Hindistanlıların çalışma mantığınıda öğrenmiş olduk. Pahalı bir deneyim oldu.

Şimdi size sorum, ben bunlara chargeback yapsam yeri midir yoksa bedavaya bir kişiye script + tema lisansımı vereyim bu olayı unutayım mı? Üzerinden 2 sene geçti o zaman fazla takmamıştım dediğim gibi ama bu sitesini kapatmak ve ürünü satıştan kaldırma olayı resmen üzdü beni.

Ayrıca PHP biliyorum kendim yazmadım hazır var onu alayım demiştim, işte bin pişman oldum.