Clockworks adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eee yani yolda geçen biri -ki bu sensin ben senin anne adını ne yapayım...Bu biraz anlamsız.Bilmiyorum artık sıradan geliyor küçük düşünemedigimden kaynaklıdır belki..Kişisel bilgi dediğiniz devletin bile haberi olmadı bilgilerdir..Devletin bildigi herşeyi herkez öğrenebilir.İçin işine sivil girdiği an o bilgi benim için değerini kaybeder..Çünkü ulaşması kolaydır
Şöyle ki; bir kişi herhangi bir düşmanı ya da musallat olmak istediği birisinin T.C. kimlik numarası ile adres bilgileri, akraba ad soyadları, akraba adresleri vb. bilgilerini ortaya çıkararak kişiye zarar verebilir. Bu açıdan düşünüldüğünde son derece ürkütücü bir sonuca mâhâl verir.

Bilindiği gibi bir kişinin T.C. kimliğini bulmak artık son derece kolay, ancak bu tarz bilgileri bulmak sıradan bir vatandaş için imkânsıza yakın. Kötü amaçlı kullanılmadığı sürece "kişisel bilgilerin kolayca afişe edilebilmesi" dışında çok kötü sonuçlar doğurmaz elbette. Yine de kimse devlet tarafından korunan bu gizli bilgilerinin üçüncü kişiler tarafından görülebilmesini, ulaşılabilmesini istemez.