AlperA. adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam evrenın olusumu ne kadar cozuldu Allah askına, burda bahsedılen olay milisaniyelik olaylar, ınternetın buyumesı ve degısım o kadar hızlı kı, bu artık bır sanıye sonrakı ruzgarın hangı yonden esecegını belırleyebılmek gıbı bısey oldu. Esıtsızlık hesaplamalarında 4 bılınmeyenlı hesaplar yapabılıyoruz ama evdende 3 bılınmeyenın (3boyut) dısına cıkmanın ımaknı yok.

Matematıke suc atan yok, sadece o matematıgı daha kullanabılecek kapasıtede kısı yok, daha dogrusu yetısılemıyor o matematıgı kullanabılme kapasıtesıne, yanı ınsanlar gerı kalıyor.

Kısı aklıma gelmıyor su an ama soyle unlu bır soz vardır: ''Bana dogadakı herseyın matematıksel rakamsal karsılıgını verın, sıze onuuzdekı 1000 yılda ne olacagını soylıyeyım'' yanı matematık ıle halledılmeyecek bırsey yok, problem o matematıgı kullanabılme kapasıtesınde, 86 dogumluyum; ılk bır el aterım oldu, sonra karakutu, sonra aterı,sonra PS, sonra PS2 sonra pc.... sımdı tabletler vb... Bırak uretmeyı cozumlemeyı vb, nasıl kullanılcagını ogrenmeye yetısemıyoruz, bahsettıgımız sey su anda dunyanın en ust bılgı sevıyesının kullanıldıgı (fırma arama motoru vb bısey artık adını koymak mumkun degıl, o yuzden oluşum dıyecegım) olusum: google.
AlperA. adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sen neyın kafasındasın hocam ben hala cozemedımsenın kafa yapını? Gorende 50 yasında adam yanlıs yapan bır cocugu azarlıyo zannedecek. Hala at gozluguyle sacma sapan yazı yazısoun hala okumadan benım yazdıklarımı.. Istersen gıt atomu parcala, bana neyın muhabbetını yapıyosun kı? Neyın yarısını yapıyosun yanı, ben sana sadece benım de bılgısız olmadıgımı bı yerlerde bızlerın d ebırseyler yaptıgımızı soyledım (cunku gırdın ya evrenın cozumu konusuna, o bakımdan)

Ama ıkı satır daha yazayım da ne yapıyosan yaparsın sonra... Senın gıbı Burnu havada, konusulandan patavatsızlık cıkaran, bıte utanmadan okur bıtır bıseyler yap dıyen ukalaca kısıler, once ayaklarını bı yere bassın, sonra ıkı satır muhabbet edılır, evranın sırlarını cozmeye devam et, ben de okulumu bıtıreyım buyuk adam olayım once Sonra tekrar konusuruz, benım sevıyem ne kı, ne kadar terbıyesızım ben...
Sen kalkıp ben berlin teknik üniversitesinde okuyorum dersen sen kimmiş demiş olursun karşındaki kişiye sana göre 50 yaş seviyesinde olurum bende o anda. İlk alıntı yaptığın zamana bak. Orada matematik yetmiyor dedin bende yeter dedim sonra bir sürü zırvaladın hala da devam ediyorsun, ben bilmediğim konuda yargı belirtmem sana mekanikten bahsetmedim ben konumuz bilgisayar uzmanlık alanım matematiği de gördüğüm kadarıyla senden daha iyi bildiğim ( en azından 3 eşitsizlikli denklemden daha öte bildiğim kesin ) ortada iken hala saçmalayıp duruyorsun. Asıl sen nasıl bir varlıksın, insan gibi uyardım ama dönüp saçmaladın hala da devam ediyorsun. Alıntı yapmasaydın ben senin mesajını alıntılamadım. Kendinsindir ukalaca davranan , biraz daha okuduğun okulun farkına var. Senin uğraştığın alanlar 30 yıl sonrası bizimkisi dünmü sanıyorsun bu bile bir burnu havadalık bir ukelalık.. bu kibirden kurtul. Buda sana son cevabım olsun.