Maharaja adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
4 yil kuyumculuk yaptim. Internetten ve semt kuyumcularindan alinmaz. Altin alacaksaniz bulundugunuz yerdeki kuyumcular carsisindan veya sira sira kuyumcu dolu yerden alin. Aslinda kuyumcular odasi dernegi fiyat veriyor su rakamdan satilacak diye ama kimse uymuyor. Tamamen serbest. Derin konu cepten bukadar yazmis olayim sormak istedkleriniz olursa eve gecince yanitlarim.
Hocam birkaç soru sorayım izninle
- Kuveyttürk' ün altın hesabı olayı nasıldır. Gram altın olarak açabiliyormuşuz sanırım hesap. Atıyorum 30-40 gram altınım var yastık altı. Gidip bunlarla açabiliyor muyum hemen hesabı?

- Ayrıca altını bankada bozdurabiliyor muyuz? Geçen gittim kuyumcuya gram altın alayım diye. 85 ten aldım. Satsam ne kadar dedim 80 lira dedi. Ee internete bakıyorum gram altın alış-satış farkı 1-2 lira arası değişiyor. Bu adamlar neden 5 lira fark koyuyor ben burayı anlayamıyorum açıkçası

Bankalardan altın bozmak daha mı mantıklıdır eğer varsa böyle bir şey?