wp geçiş sonrası suanda penguen guncellemesınden dolayımı bılemıyorum ,fakat googlede bir hayli geride.
Elinizde sitenizin istatistikleri varsa onları inceleyerek bir sonuca varabilirsiniz. Penguen 2.1 güncellemesinin kesin tarihi bellidir. Düşüş 4 ekimden itibaren başlıyorsa penguenden etkilenmiş olma ihtimaliniz çok yüksektir, ona göre çözüm üretmeniz gerekir. Ancak daha önce etkilenme olduysa 4 eylül örneğin Panda'dan etkilenmiş olma durumunuz olabilir.
En kötüsü penguen olur sanırım. Bir dahaki güncellemede tam kurtulma olabilir.
Birde seo url için kiril harflerini latine çeviren bir eklenti kullanıyorum ,dolayısıyla linkler ...dlya-devochek/ şeklinde.Sizde durum nasıldır bu sorunu nasıl aştınız ?
Siz doğru olanı yapmışsınız çünkü kiril urller site içi linklemede ve arama motorlarının çözmesi açısından çok rahat olmayacaktı. ben eski sitelerimde kendim kodluyordum şimdi artık wp lerde Cyl to Lat tarzı eklentilerle bu sorun kolaylıkla çözülebiliyor.
Tek dikkat etmeniz gereken bunu siteyi ilk yaparken ayarlamak. Sonradan ayarlandığında eski url ler bulunamadı hatası verir ve bu durumda 301 yapmak gerekir. Şu anda böyle bir durum varsa beklemeden 301 yapabilirsiniz. Url kayıplarından dolayı da sıralamada düşüş yaşanmış olma ihtimali var.