Hocam bir öğreten olmadan bence fazlasıyla zor yani ben autocad kullanmasını biliyorum diyen birisi bile tam anlamıyla %100 yapamaz tüm komutları . Benim üniversitem uzadı inşaat teknikerliği lise 2den beri autocad görüyoruz ama bir statik bir mimari çizerek daha herkes tam net olarak neyi tam çizebiliyor bilmiyoruz.
Önce bir kursa gitmeyi deneyin bence ve çoğunlukla autocad'in en kolay sürümü olarak 2007yi öneriyorlar bence onu denemelisiniz. Çizimi kayıt ederken her sürümle çalışabilir olduğuna dikkat etmelisiniz bence ya kursa gidin yada mimardır mühendistir ya da teknikerdir bir tanıdığınız vasıtası ile sürekli kısaltmalarını kullanarak yapmaya çalışın.
Ama bence en önce ne çizmek istediğinize karar verin yani Mimari çizim mi istiyorsunuz yoksa Statik çizim mi istiyorsunuz ücretleri gayet iyi ama tekniker ya da herhangi bir vasfı olmayan olarak siz çiziyorsunuz diyelim siz 500 alıyorsunuz mesela sallıyorum tabi mühendis 3.000 tl alıyor diyeyim ama işiniz gayet zor ve her zaman autocad'i mouse ihtiyacı duymayacak şekilde komut usulü öğrenmeye çalışın

başarılar
Bu yazıyı gördükten sonra başlamadan bitirdim