Konu biraz uzun olacak ama Off-Topic bölümü burası, vakti olanların bölümü, dert dinlemeyi dert anlatmayı sevenlerin bölümü.
Şimdiden kusura bakmayın vaktinizi çaldığım için.
Merhabalar herkese. Bundan 1 ay önce okulu bırakmaya karar verdim ve üniversite ile ilişiğimi kesmeden direkt olarak çıktım memlekete geldim ve hem memleket dışında okumaktan yakındığımdan, hem bölümü sevmediğimden 1 sene kaybım oldu yaşıtlarıma göre, bu da 2. sene kaybım olacak. Sınava hazırlanıyorum.
Peki nasıl sınava hazırlanacağım?
Öncelikle belirtmek isterim ki dershanelerin hepsi aynı değil ama ben dershane ortamını pek sevmiyorum, aşinayım o ortama fakat ne bileyim okul ve dershanenin bir farkı olmadığını ve ikisinin de sıkıcı olduğunu düşünüyorum, kaldı ki iyi bir altyapım olmasa da konuların %70'ine aşinelığım var, kolay kavrıyorum yani. (Test ettim biraz kendimi.)
Yani bana dershaneye gitmemi önermeniz en son yapacağınız şey olsun saygıdeğer arkadaşlarım.

Çünkü gerçekten gitmek istemiyorum. Maddi sıkıntım hiç bir şekilde yok ama içimden gelmiyor.
Evde çalışmaya karar verdim. Peki önce ne yapacağım?
Ben dershaneye gitmeyi öncelikle 2. değil 3. plana atmış durumdayım.

Çünkü çok pahalı bir dershaneye (adı lazım değil) gidip onlara para yedirmek ve olası başarısızlık durumunda kendimi daha kötü hissedeceğimden dolayı gitmek istemiyorum. Bu yüzden evde çalışmanın daha makûl geleceğini düşünüyorum (en azından şu anlık.) Fakat evde çalışırken günde kaç saat çalışmalıyım, nasıl bir program yapmalıyım kendime, eksikliklerimi nasıl görebilirim?
Hangi kitap, DVD, eğitim setini önerirsiniz?
Evde çalışmak isteyenler için benim gibi faydalı bir başlık olacaktır bana göre. Çünkü gerçekten çoğu kaynak birbirinden bağımsız olarak Z konusuna biri X derken diğeri aynı konuda Y diyor. Yani kafalarına göre mi yazmışlar yoksa sene farkından dolayı mı bu oluyor anlamıyorum.
İstediğim bölüme göre çalışmayı nasıl ayarlarım?
Öncelikle kendi memleketimde yani Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesinden bir bölüm istiyorum. Güzel bir bölüm istiyorum tabii ki fakat insan kendi kapasitesini bilir; ne küçük ne de çok büyük bir bölüm istiyorum. Yani ne Sivas şartlarında kötü bir bölüm olan Gıda Mühendisliği, ne de Tıp vs. bölümler istiyorum. İstediğim bölüm belli; Bilgisayar ile alakalı tüm bölümler ve kafama yatan, yapabileceğime inandığım, aşina olduğum bölümler. Başta
Bilgisayar Mühendisliği tabii ki. Orta hallidir kendileri
Söyleyeceklerim şimdilik bu kadar. Gerçekten bu konularda çok yardıma ihtiyacım var. Evde çalışarak üniversite kazananları gördükçe gerçekten imreniyorum ben kendi adıma. Bazen de karamsar oluyorum ya olmazsa diye ama kafamı bunlardan arındırmak için de elimden geleni yapıyorum...
Konuyu sıkılmadan okuyanlara gerçekten çok teşekkür ediyorum, cevaplarınız benim için de benim durumumda olan kardeşlerim için de çok önemlidir.
Saygılarımla.