Merhabalar,

Bir şey sormak istiyorum yüksek musadenizle, benim kullanmak'da olduğum bir tane Dedicated var ve bunu yaklaşık 2,5 senedir kullanmaktayım.

Bu güne kadar hiç bir sorun ve problem yaşamadım. Bundan iki gün evvel keylogger yedim ve mail şifrelerim ve sunucu bilgilerim ikinci kişilerin eline geçti. Tabi son anda farkettim ve format atarak sistemi yenileyerek ve uzak masa üstü bilgisayar'dan bütün şifreleri değiştirerek gerekli güncellemeleri yaptım.

Şimdi, benim bir tane sunucum da açmış oldugum domain var bu domain üzerinde bir site kurulu ve kurumsal bir site tabiki, ben bu FTP'ye login olup da shell r57 gibi bir şey atarak hacked indexi attılar.

Bunu engellemek adına public_html'ye dosya yüklenmesin ve dosya indirilemesin istiyorum. Bunun haricinde ise dosyalara hiç bir şekilde FTP'ye birisi login olsa bile değişiklik yaparak kaydettiği zaman o yaptıgı değişiklikler aktif olmasın istiyorum.

Bu konu ile alakalı olarak sizler'den yardım istiyorum. Yazılım da olan sorun yok açık felan hiç bir şey sadece keylogger'den ötürü idi bu problem ve gerekli önlemleri alarak sorunu giderdim.

Bana şuanda yukarıda'da söylediğim gibi bir ek önlem gerekiyor.

public_html'ye dosya yüklenmesin ve dosya indirilemesin istiyorum. Bunun haricinde ise dosyalara hiç bir şekilde FTP'ye birisi login olsa bile değişiklik yaparak kaydettiği zaman o yaptıgı değişiklikler aktif olmasın istiyorum.

Bana yardımcı olucak arkadaşlarıma şimdi'den çok teşekkür ediyorum.

Elazığlı168, en önemlisi'de sizin bilginize saygım sonsuz olmakta bu konuda bana yardımcı olabilecek tek insan sizsiniz yardımcı olursanız memnun olurum arif hocam.