Donanımsal ve Yazılımsal olarak ne biliyorsunuz ? Wordpress kurmak,site açmak,yapmak, yaptırmak ve format atmayı bilerek bu bilgiye eriştiğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz.

Örneğin bana Dropbox gibi bir yapının yazılım mimarisini oluşturabilirmisin ? Mühendislik orada devreye girer.

Eğitim şartmı ?, Evet. Ama Türkiye'de ki Üniversiteler buna dahil değil. Mezun Mühendislerin çoğu hiçbirşey bilmeden mezun oluyor. Büyük çoğunluğu işletmecilik vs. yapıyorlar. Mühendislik yapan yok.

Ama en kötü Üniversite'den çok iyi bilgi ile mezun olanlarda var. İyi Üniversiteler'den donanımlı olarak mezun olanda var, boş mezun olanda var.
Bu kişinin kendini yetiştirme becerisi ile ilgili. Artık Üniversite'yi herkes okuyor, önemli olan tecrübe ve yetenek sahibi olabilmek.

Alaylı, Diplomalı bir çok insanla tanıştım, gördüm, çalıştım. Herşey kişinin kendini geliştirebilmesinde, vizyonunda bitiyor. Bu işte gelişmenin sonu yok.Bu forumda kendinize ben biliyorum, ben tamamım dersin, ama iş hayatına girdiğinde böyle bakakalırsın. Aslında ben daha yolun başındaymışım dersin.
Neyse bunları konuşmak gereksiz boşverin.