anlatım için sağolun. bizim çöplük siteler yerine yabancı kaynaklarda daha doyurucu bilgi var deyince de kızıyorlar sonra.
"kardeş en iyisi format at sen" kafası bitemedi bi.
neyse konuyu bulmuşken şöyle diyeyim, uzun süre kullandım yoast'ı. bir şekilde anlaşamadık ve all in one seo abimize geri döndüm ama kullananlar için ufak tavsiyelerim var.
clean head bölümündeki tüm kutuları işaretleyin. en kötü ihtimalle rss kutunuz ticksiz kalsın (çok istiyorsanız)
bence hepsi gereksiz. temiz bir header, google'ın sayfaları daha kolay anlaması demek. site hızınız da artacaktır.
bununla yetinmeyip headerın mümkün olduğunca statik yüklenmesini sağlayın.
bloginfo( 'name' )
get_template_directory_uri()
gibi kısımlara, site adınızı veya temanızı çağıran adresi statik olarak girerseniz
header.php dosyanızda, sayfanın her açılışında database'dan çağrılmasını önlersiniz. bu da hız artışı olarak size geri döner.
- herkesin kendi kararı lakin,
yazar, tarih,etiket arşivlerini
noindex yapmanızı öneririm.
dikkat çekmek istediğimiz yer sadece yazılar ve sayfalar olmalı. etiketleri, kategorileri, yazar arşivlerini (hele de tek yazarlı bloglarda) indexletenler yarın bir gün duplicate content sorunu yaşıyor.
tekil yazılarınızın başlık stratejisi
yazı ismi olsun sadece.
örneğin ,
yazı ismi | blog ismi olmasın. google bu aralar index sonuçlarında kafasına göre değiştiriyor sitenin başlıklarını. fazladan uzun bir açıkalmaya gereksinim yok.
bazı cache uygulamaları ve yoast seo'nun sitemap aracı çakışıyor. bazı bug'larda bildirilmiş destek forumlarına. ne olur ne olmaz, sitemap eklentisi olarak harici bir eklenti kullanın ve bunu iptal edin.
site:
www.siteadı.com şeklinde google araması yapıp, bilginiz dışında indekslenen sayfa varsa bunları google webmaster tools kullanarak silin ve robot.txt dosyanıza bu sayfaların eklenmemesi için gerekli satırları girin.
mesela Disallow: */feed/$ gibi.
yoast'ın yazar ve tarih arşivlerini anasayfaya yönlendirme gibi bir güzelliği var, bunu kullanmanızı öneririm. 301 yönlendirmesi ile kendinizde böyle bir htaccess satırı ekleyebilirsiniz gerçi.