Böyle konuları sevmesem de girmiş bulundum. Bir arkadaş yukarıda demişki önce kendi Müslüman'ıma yardım edeyim diye birşey yok. Bu şekilde düşünen herkese genel sorumdur, amca oğlun da aç komşun da aç ilk hangisine yardım edersiniz ? İslam'ın da tavsiye ettiği gibi yardım ilk olarak yakından başlanır sonra uzaktakilere yardım edilir. Bu nedenledir ki birinci dereceden akrabaya zekaat, sadaka verilemez. Bizim kendi kanımız, canımız,
Kırım sürgününde yetim kalmış Kırım'lı çocukların aylık eğitim masrafları 15$ (!) bunu bilmiyoruz, ama Suriye'li Müslüman kardeşlerimizi ülkemizde besliyoruz. Doğu Türkistan can çekişiyor, Sincan Uygur özerk bölgesinde Kızıl Çin'in zulmü sürüyor, biz Mymmar'a, Arıkan'a yardım gönderiyoruz. Suriye'ye kucak açıyoruz, Irak'ta Türkmenler can veriyor, sesimiz soluğumuz çıkmıyor. Hırant Dink ölüyor sokağa dökülüyoruz, Ermenilerin Azerbaycan'da yaptığı Hocalı Katliamı'na sahip çıkmıyoruz, Kırım Sürgünü'nü görmezden geliyoruz.
Hiç kimse unutmasın ki Müslümanlıktan vazgeçmek gibi bir yolumuz olabilir, Allah bize kısmet etmez inşallah dinimizden vazgeçmeyi ama böyle bir seçeneğimiz daima mevcut. Lakin bu topraklarda hepimiz TÜRK doğduk, TÜRK öleceğiz.
O nedenledir ki benim sizlerden arzum, yine Müslüman'a yardım etmek isteyen Müslüman'a yardım etsin, ama kendi akrabalarımızı Türk Müslüman kardeşlerimizi görmezden gelerek değil... Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in sünneti de yüce Yaratıcı Allah da bize bunu söylüyor... İlk olarak yakınlarımızdan başlarsak hem bu dünyamız hem ahiretimiz için en hayırlısı olacaktır diye düşünüyorum.
Not : Yazımın tek sebebi konunun bu kısma gelmiş olmasıdır, kimsenin düşüncesini değiştirmek, kınamak, beğenmemek gibi bir durumum da yoktur.
-------------------------
İHH hakkında bulmuş olduğum bir resim, Suriye'den kaçıp Irak'a sığınanlara sanırım :