Hocam sadece deviasyon ameliyatı oldum daha 3 gün önce.Burnumdaki kemik eğrilikte dolayı sol tarafı kapatmış nefes almamı engelliyordu sağda da et vardı.Ameliyat öncesi hiçbir sıkıntı yok ameliyattan sonrada maks. 2-3 gün sıkıntı yaşıyorsunuz sebebide burnunuzdaki devasa tamponlar.Sürekli ağzınızdan nefes almanız gerekiyor ağzınız kuruyor birşey yerken boğulacak gibi oluyorsunuz.Benim tamponlarım dün alındı.Kişinin bünyesine ve tamponların ete yapışıp yapışmamasına göre değişiyor fakat en kötü acıdan bayılırsınız veya en iyi ihtimal hiçbirşey hissetmezsiniz.(Ben bayılıyordum gözlerim falan karardı komple shutdown oldum

) Fakat estetik dediniz mi burnunuzdaki kemikler komple kırılıp istenilen şekil verilerek tekrar sabitleniyor.Ben bu ameliyat sonrası en ufak bir morarma,şişme vs. yaşamamışken siz neredeyse 10-15 gün yüzünüzde morluklar yaşayacaksınız.
Deviasyon ameliyatının kararını vermek kolaydır çünkü sonucunda rahatlayacaksınız ve çok birşey çekmeyeceksiniz ama estetik dediniz mi sağlıklı karar vermeniz gerekli.Psikolojinizi aşırı derecede etkilemiyorsa sizi rahatsız etmiyorsa olmanıza gerek bile yok bence.İnsan farklılıklarıyla güzeldir

Saygılarımla.