Amd neden kasar söylüyeyim..Maalesef bunu bir çok arkadaş kabul etmiyor lakin bir çok yabancı forum dahil yapılan testlerde intelin i serisi başlangıç seviyesi olan i3 işlemciler dahi, amdnin şu öve öve bitiremediği yok 4 çekirdek yok 6 yok bilmemne önbellek fark atıyor..
Maalesef amdnin acı bir gerçeği var, üst düzey işlemcileri hariç diğerlerinin çekirdek başına performansı düşük..Günümüzde çok çekirdek kullanan uygulama ve oyun bir elin beş parmağını geçmez...
Mesela ben 240 tl verdim i3 3220 aldım..
* Az elektrik harcar keseme faydalı
* Hıç ısınma yapmaz buda performans konusunda faydalı hemde gene keseme faydalı ekstra soğutucu almak zorunda değilim
* Üzerinde dahili hd gpu mevcut ekran kartıma birşey olursa, sistem gene çalışır durumda olur
* Çekirdek başına performansı muazzam derecede iyi, istiyen araştırsın bir çok testte kendi serisi i5 dahi başa baş gitmiştir
Ha ben kalkıp gene amd alan arkadaşlara birşey demem sonuçta onların tercihi..Ayrıca amd işlemci alırsanız stok fanı 1 haftada sizi deli eder, oyunlara girdiğinizde öyle bir gürültü çıkarıyorki, evde sanırsın jeneratör var abartmıyorum arkadaşım zor 2 hafta dayandı gitti ayrı 100 lira verdi adam gibi soğutucu aldı..
Buna göre amd ne kadar f/p desekte bazı dezavantajları var bunu zaten çoğu kişi bilir..
Bana göre intel her zaman iyi seçimdir..i3 her işinizi görür, ben daha bir gün crysis olsun, fary cry olsun oyun yada uygulama kastığını görmedim...Tabi bunda ekran kartıda önemli etken, ona girersek konu epey uzar
Arkadaşa hayırlı olsun gerçekten tercih ettiği işlemci güzel bence fx6300 verilen para yazık günah 8xxxx serisi hariç amd işlemci alınmaz..
Tekrardan belirteyim konu sahibi arkadaş alınmasın, zaten söylediklerim bilinen şeyler..Amd belli işlemcileri hariç maalesef intelin yanından bile geçmediği ap apaçık ortadır...
Geçen amd opteron ssd vds vardı elimde 45 dkda rar yaparken, i5 sata hdd olduğu halde 18 dk da rar işlerimi bitiriyordum..Bu zaten gerekli fikri size verir