Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Sitelerim güncellemelere pek takılmadı benim, takılır mı bilmem? Hayırlısı. Her işin bir riski var ve bir iş yapmadan önce riskleri planlamak lazım. Ben mesela hiçbir zaman iddialı konular üzerine site açmadım. Çünkü iddialı konular üzerine site açmanın her zaman bir riski olur ve her zaman yarış halinde kalırsın. Misal gidip bir dekorasyon kelimesi üzerine site açıp sitem birinci sırada çıksın diye uğraşmadım yani. Çok aranan ancak içeriği az olan kelimeler üzerine yoğunlaştım ve google beni teğet geçti.
Aslında Google'yi eleştirenleri de haksız bulmuyorum SEO yaptırılırken harcanan onca para, harcanan emek vs. hepsi boşa gitti. Ben onca para harcasam ben de derim allah bildiği gibi yapsın diye... Umarım önümüzdeki güncellemelerde düzelecektir. Ancak herkesin atladığı bir konu var. Herkes google'nin kendisine ayak uydurmasını istiyor. Ancak kimse ben ayak uydurayım demiyor. Maalesef Google bizim babamızın oğlu değil... Yani adamlar isterlerse bizi 100. sırada da çıkartırlar, 1. sırada da... Bunu menfaat (adwords'e yönlendirmek) için bile yapabilirler. Bu iyi bir şey mi? Değil... Ancak google halka arz edilmiş bir kurum da değil. Her ne kadar çirkin olursa olsun bu adamlar bildiklerini okurlar. Bunlara siz veya ben doğruyu gösteremeyiz. Kısacası bunun bilincinde olup çalışmaları yapmak lazım. Fazla beklentilere girmeyip, emek harcamak lazım. 1 aylık siteye seo yaptırıp, 1 ay 1. sırada çıktıktan sonra indeksten linkler silindiğinde ve düşüş yaşandığında benim linklerim niye sıralamada yok diye sorgulamamak lazım. Yani site yaparken biraz ağırdan almak lazım. Sitemiz kaç senelik olursa olsun önce google'a güvenmememiz gerektiğini öğrenmemiz lazım.