Evet düşüncelerinin bazılarına katılıyorum fakat böyle düşünmeniz bence yanlış, spam yapıp konu açanların yanısıra, spam yapmadan güncellemelerden nasibini almış bir çok insan var, ve sen bu güncellemelerden etkilenmedin diye bu şekilde konu açıp istediğin gibi yazmana katılmıyorum...
Google ın binlerce mühendisine gelince...

10 binlerce zeki google mühendisi var ama milyonlarca da zeki webmaster var..
Bu işi zaten zeki olmayan insanlar yapamaz...

Google yokken altavista, yahoo gibi şu günkü büyüklüğünde dev şirketler vardı, onlarda bir zamanlar diyordu ki, benim binlerce mühendisim var ve bana bir şey olmaz diyordu ama ne oldu, google gibi akıllı bir proje ile piyasaya daldı ve yenilmez denilen şirketler kayboldu gitti adını zikreden yok, dolayısıyle google ın bir gün yahoo gibi gerilerde kalmayacağını kimse garanti edemez sonuçta zekinin de zekisi var, örneğin şu an facebook bir arama motoru yapsa, google ın vay haline...

Sonuç olarak, düzgün çalışan insanlara gereken değeri vermesi gerekiyor, örneğin bu gün türkiyede ilk 5000 deki siteleri mutlaka manuel inceleyip manuel değerlendirmesi gerekiyor, ama bakıyorsun milyon dolarlık yatırım yapılan siteler hooppp bir güncellemede uçup gidiyor, bu böyle olmaz herkes emek veriyor ve karşılığını almak istiyor dolaylı olarak...

Google her güncellemede kaş yaparken göz çıkarıyor işin özü bu...

Yani demem şu ki, google çok da zeki değil henüz, her yaptığı güncelleme de bir geri giden bir şirket webmaster sitelerinde gezinen elemanlar bulup görevlendirmesi lazım...

Not: benim sitem son güncellemelerde etkilenmedi...