Web Yöneticisi Araçları yer alan HTML Geliştirmeleri kısmında
Yinelenen meta açıklamalar 2
Uzun meta açıklamalar 2
Kısa meta açıklamalar 7
Başlık etiketi Sayfa sayısı
hataları neden kaynaklanır, nasıl düzeltebiliriz
HTML Geliştirmeleri
Yinelenen meta açıklamalar adı üzerinde birbirinin aynısı olan title, desc gibi verilerdir. Aynısı olması ciddi bir sorun teşkil etmese de özgün hale getirmekte fayda vardır.
Uzun meta açıklamalar 160 karakteri ( boşluklar dahil ) geçen metaları biraz kısaltmakta fayda var.
Kısa meta açıklamalar da tam tersi 70 karakterden kısadırlar. Onları da daha anlamlı hale getirmek lazım.
Bunların site kalitesi üzerindeki etkisi %2 civarındadır.
Bir soruda benden gelsin;
Bir siteme wp kurdum. Örneğin video sitesi olsun. Site ayarlar ve all in seo'da ki title kısmını aynı yaptım. Ancak site title'ı örneğin;
Komik video izle, araba videoları, eğlenceli videolar - siteadresi.com
ancak google'da title sürekli değişmekte.
Siteadresi : Komik video izle, araba videoları, eğlenceli videolar
şeklinde görünmekte. Nedeni nedir? Avantaj ve dezavantajları nelerdir?
Google Sonuçlarında Title Aynen Yazılır mı?
Google bir siteyi kendi sonuçlarında listelerken genelde title kısmını aynen görüntülüyor olsa da bu sayfaya kasılan backlinklere göre o title çok değişebilir.
Örneğin ana sayfaya sürekli komik videolar kelimesinden link aldık diyelim, title da bu kelime geçmese dahi sitemiz bu kelimeyle listelenebilir.
Sayfaya doğrudan kelime linki alırken bu yüzden çok iyi hesaplamalar yapmak gerekiyor.
Rahmi hocam önerebileceğiniz güzel bir seo programı var mı?
Programla SEO Yapılabilir mi?
SEO özet olarak bir internet sitesinin kalitesini yükselterek diğer internet sitelerinden daha üst sıralarda listelenmesini sağlamaktır.
Eskiden daha doğrusu Google'ın daha kumda oynadığı zamanlarda sadece dışarıdan gelen backlinkleri önemsiyor olması sebebiyle programlar vasıtasıyla üretilen sahte backlinkler sayesinde siteler üst sıralara tırmanabilmekteydi.
Backlinkin niteliğinden çok niceliğinin önem taşıdığı o dönemlerde otomatik backlink üreten programlar gerçekten faydalı sonuçlar doğuruyordu.
Bugün geldiğimiz noktada faydasını bir kenara bırakalım zarar bile vermektedir.
Bu nedenle yoğun backlink üretme amaçlı programların tümünden uzak durmak gerekmektedir.
Forumda en çok beğendiğiniz seo uzmanı arkadaş kim desem çok mu özele girmiş olurum
SEO Güzellik Yarışması
SEO bence insanın kendisine yakışanı giymesidir.
Hayırlı Günler Hocam;
Kişisel Günlük sitesi açmak istiyorum. Alan adı olarak ad ve soyadımı kullanacağım. İçerik olarak Webmaster, Seo ve Günlük şeklinde tasarlamayı planlıyorum.
1- emrekocaahmet.com ve emrekocaahmet.com.tr arasında kararsız kaldım.
2- İçerik olarak Webmaster & Seo yoğunluk olsa'da başka bir kategori ile ilgili içerik yazarsam (Spor,gündem, ekonomi vs.) google bunu spam olarak algılar mı
3- Kullanacağım tema'nın ingilizce olması yapacağım seo yu etkiler mi ?
4- Böyle bir site açmalı mıyım
Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim. İyi çalışmalar
Kişisel Blog Sorunsalları
1. adsoyad.com.tr her zaman daha avantajlı olacaktır. (Maliyet farkı da yok gibi)
2. Eğer sadece belli konularla sınırlanıp geri kalan içerik spam olarak algılanacak olsaydı başta haber siteleri olmak üzere tüm büyük siteler ayvayı yemiş olması lazımdı.
Doğrudan kopya içerikle site doldurmaya kalkmayacak ve özgün yazacaksan ister atom bombası yaz ister zeytinyağlı yaprak sarması tarifi yaz.
Bu konuda sana efsane bir kişisel blog göstereceğim burayı incelemekte fayda var:
http://www.gunesintamicinde.com
3. Temayı türkçeleştirmekte büyük fayda vardır.
4. Bir siteye emek,zaman ve para harcayacaksan bunun karşılığında ne beklediğine baştan karar vermelisin. Bu ticari bir faaliyet olup para mı kazandıracak, hobi midir, site yapmayı öğrenmek adına kalkışılan deneme tahtası mıdır? Nedir? Buna karar verip bu yola ona göre çıkmakta çok büyük fayda vardır.
Merhaba,
Sitemizden tanıtım yazısı satmamız, sitenin kalitesini & hitini & sıralamasını v.s olumsuz yönde etkiler mi? (3 yıllık, 1345 özgün yazılı, yüksek hitli bir site için)
Teşekkürler.
Siteden Tanıtım Yazısı Satmak Siteye Zarar Verir mi?
Sitemiz full özgün yazılardan oluşuyor ve kendisine ait bir sıralaması bir ortalama hiti ve dolayısıyla trust değeri varsa bu siteden yazı satmak çok da ciddi sorunlara yol açmaz.
Bu konuda tanıtım yazılarının özgün olmasına dikkat edilirse site zerre zarar vermeyeceğini söyleyebilirim ama basın bülteni tarzında her sitede aynı yazıyı yayımlatan alıcılarla çalışacaksak gerçek içerik / tanıtım yazısı oranının %20'yi geçmemesi gerekir.
Site gerçek ticari ve/ya başka bir sebeple hite sahip değil de sadece tanıtım yazısı barındırmak adına kurulmuş paravan bir siteyse olabildiğince özgün tanıtım yazısı girmek sitemizi senelerce ayakta tutabilir. Buradaki oran %50 civarında olmalıdır. Yoksa paravan sitelerin ilk güncellemede index kaybettiğine şahit olursunuz.
infosu silinen bir domainimi blogger'a yönlendirip tüm içeriği sildim ve yeniden değerlendirme isteği gönderdim. gelen cevap
Sitenizi inceledik ve
http://www.siteadı.com/ adresindeki sitenizin halen kalite yönergelerimizi ihlal ettiğini düşünüyoruz. Arama motorumuzun kalitesini korumak için,
http://www.siteadı.com/ adresinde bulunan sayfalar Google arama sonuçlarında hiç görünmeyebilir, üst sıralarda yer almayabilir veya kalite yönergelerine uyan sitelere göre daha az güvenilir olarak kabul edilebilir.
Sitenizin durumuyla ilgili daha kesin bilgi için Web Yöneticisi Araçları'ndaki Manuel İşlemler sayfasını ziyaret edin. Buradan, sitenizin kalite yönergelerini artık ihlal etmediğini düşündüğünüzde, yeniden değerlendirilmesi için tekrar istekte bulunabilirsiniz.
Bu sorunun çözümüyle ilgili başka sorularınız varsa, lütfen Web Yöneticisi Yardım Forumu'muza bakın.
manuel işlem sayfasına girdiğimde
Tam spam
Bu sitedeki sayfaların saldırgan spam teknikleri kullandığı belirlendi; örneğin, otomatik olarak oluşturulmuş anlamsız kelimeler, gizleme, başka web sitelerinden içerik toplama ve/veya Googleın Web Yöneticisi Yönergeleri'ni tekrar tekrar ve çok kötü şekilde ihlal.
Yazıyor.
Bunu nasıl düzeltebilirim?
Teşekkürler.
İnfosu Silinen Domainler
Domain çok çok değerli değilse infosu silinen domainden umudumu keserim ben. Bunun sebebi bu şekilde kara listeye girmiş bir domaini düzeltmenin çok uzun zaman ve çok fazla emek harcamayı gerektirmesidir.
Blogger'a çevrildikten sonra kopya içeriğin çok çok daha hızlı tespit edildiğini de üzülerek belirteyim.
Domain gözden çıkarılamayacak kadar değerliyse ilk olarak domain who is bilgilerini değiştirin, hostu değiştirin, domaine bambaşka bir tema kurun ve içeriği tamamen sıfırdan orijinal olarak yazın ( atıyorum 10 sayfa) Ardından yeniden değerlendirme isteği gönderdiğinizde domain info alacaktır.
Almazsa en az 3-4 ay düzenli içerik girin. Ve bu süreçte yavaş yavaş dışarıdan linklemeye başlayın. Yeniden değerlendirme istemeyin. Eğer info alırsa ancak bu şekilde alacaktır. Tekrar info alana kadar asla kopya içerik girmeyin.
Ama başta da dediğim gibi tüm bunları yapana kadar sıfırdan bir domainle başlamak en iyisidir.
Asla unutmayın hiçbir site infosu geri gelse dahi eski sıralama sonuçlarına aynen geri döndürülmez. İşin fenası google sizin sitenizin geçmişte hangi sırada olduğunun kaydını dahi tutmamaktadır.