HazarHizmet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kardeş sana söyle diyeyim;

Posta ile gelir ise ürünün Türkiye'de PTT dağıtıyor ve mektup olarak geçiyor gönderim.

T.C. Ana yasasına göre sen orada olmadıkça posta gönderini gümrük müdürlüğü açıp bakamıyor böylece sen olmadan vergilendirme yapamazlar sadece tutulur ürünün gümrük müdürlüğünce bu süre ise 10 iş günüdür.

Eğer kargo ile geliyor ise örnek: fodex, ups gibi fodex e MNG kargo bakıyor filan filan ürünün indiği ambara belli aralıklar ile periyodik olarak o ilin yetkili (ambar nerede ise) gümrük memuru yada memuresi gider kargon açılır Türkiye piyasa fiyatına göre ve yasal içinde sorun teşkil etmeyen ürün ise işlemler yapılır.

Sen ups gibi kargo şirketi ile mi gelecek yoksa posta yolu ile mi yolluyor onu bana söyle daha farklı bilgiler vereyim sana.

DHL Express ile geliyor sanırım usps ile gelse sizin dediğiniz gibi rahatça sipariş verebilirdim. Benim alcağım ürünler indirimle kargo + fiyatıyla bile geçmiyor 75 euro yu ama firma sanırım indirimsiz fiyatını yazıyor o şekildede 80-90 euroluk bi fatura yazabilirler.

MahsumCelik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
150$ üzerindeki işlemler gümrüğe tabi.Ürünü farklı kargo şirketinden alıcaksan gecikem gibi durumlarda sakın arama gümrüğü ürün nerede diye gümrüğe girmiceği varsada giriyor 1 hafta önceki tecrubeyle sabit
Anladım hocam zaten kargo şirketi ile gelince tracking number veriyolar bildiğin kadarıyla.

MujaHeed adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kargonun üzerine etiket yapıştırırken price bölümünü doldurmak adamların elinde. Yani oraya 200 TL de yazabilirler, 20 de. Ek olarak "gift" damgası da basabilirler. Ticket aç adamlara, "can you declare item as gift with low price than 181 TL?" şeklinde bir soru sor. Şayet yaparlarsa geçme şansın artar, yoksa 75 eurodan fazla olduğu için sıkıntı olabilir.
Aynen hocam öyle bişey yapabilsek rahatça geçer diye düşünüyom.