Dikkat ediyorumda ilk sayfalarda çıkan sitelerin seo ile hiç alakalı olmadığını, hatta seoyu bir yana bırakın kaliteli site anlayışından uzak olduğunu gördüm.

Google artık webmasterların kazanmasını istememesinin yanında hem kendini salak yerine sokuyor hemde google ı şimdiki duruma sokan webmasterları salak yerine sokup kendinden uzaklaştırmaya çalışıyor.

Halbuki google seo zerine kurulmadımı? Yani kaliteli siteleri üst sıralara almak google ın işi değilmiydi?

Onbinlerce kaliteli site birden yokoldu. Yerlerine ise reklamlara tıklatma amaçlı olarak çöp siteleri veya paravan siteleri getirdi. Bu google ın şerefsizliğini *********** zihniyetle yazılımlarını değiştirdiği anlamına gelmezmi? Aslında google ın düüşüncesi şu ; artık beni herkes biliyor, webmasterları böcek gibi ezip reklamlarıma tıklatmam lazım, bundada gayet başarılı..

Burada halen google şöyle iyi google böyle iyi diyenler çıkıyor. Salak salak yazılımlar çıkaran, kendisine uzun zamandır ekmek yediren webmasterlara hayvan muamelesi yapan google insanları dolandırmakla kalmıyor, kötü sonuçlarla insanların zamanınıda alıyor. Halen google iyi diyeceklermi acaba bu güncellemeden sonra. Çünkü yavaş yavaş webmasterları işlerinden soğutup kensi yollarına devam edeceklerdir.

Yandexin hızlı gelmesini dileyerek herkese kolay gelsin diyorum..