madem konuyu pratik host'a çevirmek istiyorsunuz bu foruma defalarca yazdıklarımı tekrar yazıyorum. tüm arkadaşlarımın dikkatlice okumasını rica ediyorum
pratikhost bizden 1 tane sunucu kiramıştı, belli bir süre defalarca saldırı almış ve kesintiye uğramıştı sorunun bizimle alakalı olduğunu düşünüp
yine bu forumdan başka bir arkadaştan farklı bir makine aldı, değişen hiç bir şey olmadı en son kesintisinden sonra skypedan "müşterileri devir alırmısın" kelimesi üzerine
eski bir dostluğumuz olduğu için bizde kendi müşteri mağdur olmasın die aldık, partik host müşterileri devir alırken hiç bir ticari beklentimiz yoktu zaten olamazdı 9 uncu ayda devir
aldığımız pratikhost tüm satışlarını yıllık olarak ve 8 inci ayda yapmıştı. pratikhostu devir alırken site aktarımlarında yaptığımız taramalarda ortalama hesapların %10 da trojen,
malware bulduk ve temizledik, ama teknik arkadaşlar iyi bilirki bunları silseniz bile ya ftp, mysql şifrelerinizi ele geçirmiş olabiliyorlar. bu sektörde şifreleri dosyaları kırıp
içine trojen gömülüp tekrar şifrelenen onlarca dosya gördüm. bu temizleme işleminden sonra her gece 12 de otomatik virus tarayan programımız sunucuda 5-6 shell bulmaya devam etti
biz temizledik onlar bulaştı, müşteri kendi güvenliği almadıktan sonra biz dosyaları temizlesek, yedek açsak ne olur. "bazı müşteriler ne olsa ucuz diyip"
çöp site barındırmak veya seo link yapmak için almışlar siteler kurmuşlar bırakmışlar, wordpress sürümü çıkmış umrundamı, eklenti sürüm güncellemesi çıkmış umrundamı?
açık çıkmış umrundamı, halen açılan ticketlar duruyor göstere bilirim devir işleminden 20 gün sonra gelip "pratikhostu devir almışsınız çöp sitelerim barınıyordu o yüzden çok önemsemedim diyen" müşteriler mevcut.
hani böle bir şikayet konusu olduğunda hostgator örnek verilir ya 3-5 dolara aylık host satiyor sıkıntı yok derler inanın bir hesapta bizim kadar shell bulsaydı
ftp yi komple silerdi

. İsmini vermek istemiyorum kendisi isterse yazar bu başlığa müşterilerimizden bir tanesi destek personelimiz burak bey kendi pc sine team ile bağlatip, trojenleri bire bir göstermiş uzun bir fikir alışverişi yapmıştır.
bu kayıtlar bizde halen mevcuttur. biz zaten pratikhost için tahsis etiğimiz suncuya sadece pratikhost müşterilerini koymadık, diğer müşterilerimizde mevcut edildi,
burda kimseye özel bir kin duygusu beslemedik. bizim burda devir ettiğimiz sadece pratikhost müşterileri değildir biz linux hostig ve reseller müşterilerimizdir.
- bazı arkadaşlarım para iadesi istemişler, bu zaman kadar onlarca devir edilen firma geri iade yapmadığı gibi bizimde yapmamız mümkün değildir, para iadesi isteyen arkadaşlar
kimin hesabına ödeme yaptılarsa ondan talep edebililer, sonuçta ellerinde dekontları mevcut. ogün pratik hostu biz devir almasaydık hesaplarınız heba olup gidecekti, siz
yine ya başka firmaya gececektiniz ya da tekrar ödeme yapıp yeni bir hosting alacaktınız, değişen hiç bir şey olmayacaktı.
- biz zaten 1 ay önce linux hosting servisini iptal edeceğimizi bilsek, kimseyi devir almaz 1 ay önce tüm satışları keserdik, bu yüzden kimseyle oyuncak gibi oynamadık, oynamayızda
- bazı arkadaşlarım sitelerinden ekmek kazandıkları belirtmişler yıllık 50 tl'ye alınan bir resellere ekmek kapısını bağlıyorsanız bu sizin sucunuzdur,
bazılarıda diyorki "sizin siteniz açık" evet açık ben kendi ekmek kapımı verimerkezinden kiraladığımız aylık 200 tl ödediğim sadece kendi sitelerimin olduğu bir sunucuda barındırıyorum.
- hiç bir müşteri mağdur olmasın die hizmetlerin fox'a taşınmasını bir bir kendim yaptım gece 3 e kadar bir bizim whmcs bir fox'un whmcs arasında mekik dokudum
kota, trafik, süre konusunda mddata olanla aynen aktarıldı. şuan mddata sunucularıda fox sunucularıda aktif sitelerin kapanması çalışmaması die bir durum yok mağdur olan yok.
hangi devir konusunda gördünüz devir edilen firmanın sahibinin oturup hesap açtığını.
sanırım yeterince açıklamayı yaptım, özel sorusu olan veya fox'a devir olduktan sonra sıkıntı yaşayan arkadaşlar bana pm atabilir veya şahsi mail adresime mail atabilirler seve seve cevaplar ve sizin için çözüm yolu ararım
bizim bir yere kaçtığımız yok halen buradayız 2007'nin birinci ayından beri bu forumdayım, defalarca moderatorluk yaptım, burayı her zaman bir aile olarak gördüm defalarca bir çok arkadaşımızın özel
olarak teknik sıkıntıları çözdüm.
** sizlerin burda şikayet konusu açıp mddata ve fox teknolojinin üzerine yüklenmenizin size herhangi bir artısı olmayacaktır aksine şuan bu yazıyı yazmak için harcağımız zaman yerine
5 ticket cevaplardım. Ayrıca burda önüne gelen arkadaşta yazı yazıyor, 2 tane firma hakkında ileri geri konuşuyorsunuz, lekeliyorsunuz bunada bir yere kadar göz yumar firmalar. şimdi
sizlerden tek ricam taşınma ve devir işlerinde teknik personele yardımcı olmanız.
****** Şimdi konuyu açan arkadaşta konuyu kitletip sildirmesini rica ediyorum, çünkü konu başka yerlere gelmeye başladı,
biz şikayet konuları her zaman iyi niyet ile çözme taraftarıyız, siz sitelerinizden ekmek kazanıyorsanız bende çaliştirdığım 6 tane personelin mddata çatısı altında ailelerine ekmek götürmelerini sağlıyorum. Bu düzeni bozacak veya bozmaya kalkacak her türlü harekete göz yumamam.