Durumunu anlamayan kişiler lütfen gereksiz yorum atmasın senin siten 1 gün kapalı kaldı benim sitem 10 gün kapalı kaldı artık bu yorummu var kapanmamasında veya mddata verdiğin destekmi onu bilemem .
Durumu anlamadığımı nerden çıkardınız? Sitemin 1 gün kapalı kaldığını nerden biliyorsunuz? Hetzner olayını yazsın buraya firma. HDD yandı sunucuda. Sistemin sunucuda geliştirilmesi gereken ve kalbi olan son halini yedek alamadan

12.000lık iş kaybettim. Kendi hatam kabul ediyorum. Hetznerde 2 tane full kabinim vardı ve suratıma bakmadılar. Firmayada yedek veremediler sanırım 1 hafta geriye gitmiştik galiba. Kaç gün bekledim bilmiyorum hetznerden ümidi kesince gene aynı firmadan lokasyon değiştirip sipariş verdim. Çünkü pek çok firma bu durumlarda müşterisine ne yaparsan yap yedek almak senin görevin derken ben bu adamların yedek için ne kadar uğraştığını biliyorum. Araştırmalarımı yayınladığım sitede vardı o sunucuda. Kapalı kalmaması gerekiyordu. Kaç gün bekledim bilmiyorum. Ama 3 günü geçmişti. O sıralar akademik kurullardan biri inceleme amaçlı siteyi ziyaret etse benim kaybımı ödeyecek banka yok bu dünyada. Kariyerimi kaybederdim. Firma personeli gelsin anlatsın o günleri. 1 tane şikayet konum yok bu konu hakkında. Kimse garantileyemiyor elektronik ürünleri.
Bu yaşadığım en kötü veri kaybı. Daha öncede hetznerin üşengeçliğinden 2 defa disk gitti. Yani 2 ayrı veri kaybı. Bir şekilde uğraşıp yedeklerimi vermeye çalıştılar. Uptime oranlarını silmişimdir ama genede bakarım. 3'er günden desek 6 gün kayıp anahtar kelimede gerileme, hit düşüşü. Bunları kapanmadan saymıyorsanız bir şey yapamam.
Demek şimdi mddatayı desteklediğimden sitelerim kapanmıyor. Hayır eşşekliğimi anlayıp kurumsal hizmet aldığımdan kapanmıyor. Dili yanınca anlıyor insan.
Ha o yorum için kimse promosyon vermedi bana, ihtiyacımda yok çok şükür. Kimsede beni zorlamadı bu yorumlar için. Kimsenin zorlaması için yorum yapmam ve kimseye asla yalakalık yapmam. Beni tanıyanlar bunu iyi bilir. Firma işini iyi yapıyorsa överim, yapmıyorsa yerin dibine *******. Daha öncede yaptım. Umarım aklınızdaki sorulara yanıt verebilmişimdir.