Bu konu aslında sektörde ''devir alma'' konusunun ne kadar baş ağrıtan bir süreç olduğunu güzel örnekleyen bir konu.

Belki 2-3 sene önce bir firma müşterilerini devir ettiğinde, gerçekten işini iyi yapan ama gerçektende iş sektörü değiştiren firma oluyordu.

Şimdi ise devir olayı ya firma işi bilmediğinde, yada battığında gerçekleşiyor.
(Mddata firması için yazmadım, sözüm meclisten dışarı genel konuşuyorum)

100 lira sermaye ile genç arkadaşlarımız sektöre hızlı bir giriş yapıyor, vaad ettiği 50 liralık hizmeti sürümden kazanmak için 5 liraya satıyor, bilgi sıfır, alt yapıya yatırım sıfır, gelir gider dengesi yok, sorunlar başlıyor çözebilecek bilgi yok, eldeki paraya bakıyor eksiye girmiş, sunucu ödemeside gelmiş, firma batacağını anlıyor isminede kara leke sürülmesin 3 ay sonra tekrar zombi olur gelirim yeni firmayla tekrar şansımı denerim diyor ve sonuç devir.

Sonra müşteriler yeni kurban firmaya devir oluyor, devir alan firma umutlu bu işten ama maalesef herşey beklediği gibi olmuyor, önceki firmada yaşanılan çözümlenemeyen birikmiş dağ gibi sorunlar belli düzeni olan sunucuları stabil çalışan kurban firmaya geçiyor. Ekstra olarak önceki firmanın vaad ettiği 50 liralık hizmetleri devir alan firma karşılamıyor, ki karşılamamasıda normal çünkü 50 liralık hizmet için bir ücret ödememiş, firmada haklı olarak önceki firmanın vaad ettiği şeyleri vermiyor, eski firmadaki çözümlenemeyen sorunlar yeni sunuculara geçince sunucununda stabilitesi bozuluyor bu işten herkes zararlı çıkıyor.

Son 1 yıldaki devir işlerinde hep aynı senaryoyu gördük, haklarında tek şikayet açılmamış firmalar, şikayet rekoru kırmaya başladı çünkü önceki firmanın üçkağıtı devir alan firmanın başını yaktı.

Bu yazdıklarım devir alandan sonra devir alan yani zincirleme devir yapan firmalar için değil, ilk deviri gerçekleştiren kişi yada firmalar için geçerli. Ne müşteri ne de başına geleceklerden bi haber devir alan firma suçlu. Bu konuyu ele alırsak bu sürecin tüm sorumlusu pratikhost. Hatırlarsanız o devir konusunda sektörü çocuk parkına çevirdiniz demiştim, işte sonuçlar kısa sürede ortaya çıktı.

O yüzden sektördeki arkadaşlarıma önerim, birazcık firmanızın geleceğini düşünüyorsanız, başka bir kişi yada firmadan tek bir müşteri bile DEVİR ALMAYIN.