Seo için sosyal medyanın önemi nedir?


SEO tarafından bakacak olursak sosyal medyanın önemi gerçekten yüksektir ama burada karıştırılan bir konu var.

Hiç kimsenin takip etmediği ya da fake takipçileri olan bir twitter hesabına otomatik her postu tweet atmak saçmalıktan öte değildir. Kişisel tatminden öteye geçemiyor bu durum.

Sosyal medyada gerçekten varsan, takipçilerin varsa ve onlara seçmece içeriklerini post ediyorsan, onlar da beğeniyor beğenmiyor yorum yapıyor yapmıyor rt ediyor etmiyor gerçekten bir etkileşim sağlıyorsan sosyal medya acayip değerlidir.

980 kişinin çevrelerinde bulunan bir Google+ hesabından link post etmek harikadır.

250k beğeni olan face sayfasından link basmak da harika etki doğurur. Ama o link kalkmamalıdır.

İşin özü sahte sosyal medya hesaplarıyla yapılan çakma seo çalışması sadece vakit kaybıdır. Gerçek bir sosyal medya mecranız yoksa oluşturun ya da boşverin gitsin.

INSPECTOR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Seo için sosyal medyanın önemi nedir?

23 Mayıs 2013 Penguen 2.0 Meseleleri

Penguen demek spame savaş demektir. Spam sadece kopya içerik değil aynı zamanda faydasız içeriktir.

İçeriğin tamamen orjinal olması spam olmadığı anlamına gelmiyor.

Orjinal ama faydasız bir içerik bölütüne örnek:

Alıntı
Fenerbahçe trabzonspor maçı izlemenin en kolay yolu sitemizde fenerbahçe trabzonspor canlı maç seyretmektir. Fenerbahçe Trabzonsopr maçı bu sayfadan canlı izlenebilir.
Gördüğümüz gibi saçmalıktır bu ama oporjinaldir. Demek ki orjinal demek iyi demek değil.

23 Mayıs 2013'te gelen Penguen 2.0 ile birlikte hit kaybı yaşandıysa sitenin içeriği büyük oranda orjinal değildir. Siteyi orjinal hale getiremeyeceksek bu siteden umudu kesmekte fayda var.

Site %80 üzerinde orjinal ise backlink tarafında spam linkleme ( özellikle aşırı pligg bookmark ) olabilir.

Bu bookmarkları disavow ile reddedip yeniden değerlendirme istemekte fayda vardır.

Ama çok büyük olasılıkla site içeriğin orjinal değildi.

WMaster adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Rahmi abi 23 Mayıs'ta %70 hit kaybı oldu birdaha düzelmedi ne yapmak lazım teşekkürler şimdiden


Penguen 2.1 Meseleleri

Bir önceki yanıtta bahsettiğim gibi Penguen paketlerinin özünde spam ve faydasız içeriği eleyerek en faydalı en kaliteli içeriği en üst sıralarda çıkartmak yatıyor.

Denecek çok söz yok. Sitenizin gerçekten rakiplerden daha farklı daha doyurucu içeriğe sahip olduğundan emin olmalısınız.

Sadece kendi uzmanlık alanlarınızda site üretmeli ya da site ürettiğiniz alanda uzmanlaşmak için elinizden geleni yapmalısınız.

Hayatında rimel görmemiş ruj görmemiş adamın kalkıp bunlar tutuyor diye kadın-moda-makyaj sitesi yapmasının bedelleri ağır oluyor. Penguen 2.1 işte "herkes bildiği işi yapsın." diyor kısaca.

Senede 3 film seyretmeyen adam film sitesi açıp orjinal açıklama yazmaya kalkarsa kaybetmeye mahkumdur.

tugay_10 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Penguen 2.1 güncellemesine göre sitelerimiz ilk sıralara nasıl taşırız ?

Yada düşen sitelerimiz nabarak çıkartabiliriz?
Anti-SEO Diye Bir Konu Hakikaten Var mı?

Anti-SEO sıklıkla uygulanan ve bir siteye dışardan istemsiz link kasarak site sanki manüpülasyon yapıyormuş gibi bir algı yaratmayı hedefleyen işlemler bütünüdür. Bununla beraber yapmak eskiden zordu bugün neredeyse imkansız.

Linkleri reddettikten sonra yeniden değerlendirme istediğinizde ortalama 15 gün içerisinde o saldırının etkisi ortadan kalkar.

Burada tek sorun genelde yanlış teşhis koymaktır. Tam bir güncellemeye denk gelirsiniz site düşer ve bunu anti-seo'ya bağlarsınız. Genelde durum budur.

Yıllardır anti-seo ile düşürülebilmiş birkaç tane numunelik site ile karşılaştım ki bunlar hakikaten rekabetin en üst sıralarda seyrettiği sitelerdi ve düşürmek için hakikaten çok büyük para ve emek harcanmıştı.

strong adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
4 gün içerisinde siteme 200 siteden gizli link vererek, beni sıralamadan düşürdüler.
Bunların tespitini yaptım ve reddettim, eski sıramı almam ne kadar sürer? Yada google bu red listesini kaç gün içerisinde işleme koyar, teşekkürler.


--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 14:58:25 -->-> Daha önceki mesaj 14:50:53 --

Sıralama Sabitlenebilir mi?

Sıralamaların sabit halde kalması google ilke ve felsefelerine aykırıdır. Üst sıralarda orta ve uzun vadeli kalmanın tek yolu sürekli aktif olarak yayın yapan ve her zaman rakiplerinden daha kaliteli olmayı başaran bir siteye sahip olmaktan geçer.

Bu da asla kısa vadeli footer/sidebar link alınmaması gerektiğini, siteyi besleyen kendinize ait bir paravan networke sahip olunması, sitenin her daim güncel ve doyurucu içeriğe sahip olması ve her şeyden önemlisi kullanıcıların sitenizde uzun zaman geçirmesi kısaca aradığını bulması anlamına gelmektedir.

Tüm bu koşullar gerçekleştiğinde bile Google tüm sıralama faktörlerini boşverip mesela bugün olduğu gibi 1 ay önce açılan dandik siteleri sizin sitenizden daha yukarıda listeleyebilir.

Özellikle kendisine adwords verilen kelimelerde asla sıra sabitlemek mümkün olamamaktadır. Sıralar oynaklaştıkça adwords gelirlerinin arttığı bilinen bir gerçekken fazla da hayalperest olmamak gerekiyor.

Çözüm belli başlı kelimelere hit yoğunlaştırmak değil long tail tabir ettiğimiz az araması olan ama rekabetin neredeyse olmadığı kelime gruplarından devamlı hit elde etmektir.

Yoksa rekabetçi kelimelerde sıra sabitlemek mümkün değildir.

Suerte adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
merhaba, hayırlı olsun
Ufak bir sorum olacak benimde.

Sıralamadaki yeri manipule etmeden uzun vadede ama sağlam bir şekilde yukarılarda yer almak için izlenmesi gereken yol nedir ? Manipule etmeden derken en azından kimsenin girip forumlarda vs. organik şekilde paylaşmayacağını göz önünde bulundurarak bir yol tavsiye ederseniz sevinirim.


--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 15:08:29 -->-> Daha önceki mesaj 14:58:25 --

Site Özelinde Neden Düşer?

SEO genel kavramları olan bir ilgi alanı olsa da site bazında spesifikleşir. Bir sitenin neden düştüğüne karar verebilmek için hem sitenin kendi arkaplanını hem de mevzu bahis kelimedeki rekabete bakmak gerekir.

Sitenizi bir SEO Danışmanı'na inceletmenizde fayda vardır. Bu konu başlığı altında maalesef site özelinde cevap vermem mümkün değildir.

CruelChild adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İmzam da ki site ile domain ile aynı kelime olan aramalarda (emre çolak) 3. sayfa çıkıyordum, şimdi ise 6.sayfadayım. (Özellikle son güncelleme ile birlikte.)

Bununla birlikte sitemin eksikleri ve artılarını yazabilir misiniz acaba önerileriniz nelerdir?


--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 15:22:38 -->-> Daha önceki mesaj 15:08:29 --

Satın Alınan Site Batarsa...

Her şeyden önce bilinmesi gereken Google'ın hiçbir siteye/domaine sıralama sözü vaad etmediğidir. 30. sırada ne kadar süre durmuştu site, kelime rekabeti neydi ve hangi link beslemeleri ile ya da hangi içerik gücüyle o sıralamaya çıkmıştı? Bu sorular çok önemli.

Link kaldırarak siteyi eski sıraya getirebileceğine inanmak genelde hayal kırıklığı ile sonuçlanır. Link kaldırmak yerine kelimeye daha düzgün bir link inşaası gerçekleştirmek çoğu zaman daha akılcıdır.

Bununla beraber hep söylediğim gibi bir kelimeden neden düşüldüğü tam olarak tespit edilemez. O sırada başka faktörler devreye girebilir. Google devingen her gün değişen bir yapıya sahiptir ve tema değişti diye mi kelimeden düştün yoksa o sırada bir algoritma güncellemesi mi geldi bunu ayırt etmek gerçekten çok zordur.

Google hepimizi paranoyak yaptı. Unutmayın geçmişte ya da bugün bulunulan sıra sadece bulunulduğu an geçerlidir. Çoğu çalıştığım kelimede ilk sayfada siteler 3-4 saatte bir değişiyor.

Adam arıyor diyor ki sabah 6. sıradaydım öğlen 10. sıra oldu akşam -500 sabah geri baktım 8. sıradayım.

Bilinemez.


vBDesTabe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba

siteadi.com diye bir domain satın aldım satın aldığımda 800 küsür kadar indexi ve 55 tane reffering domain backlinki vardı. Aldığım zaman 30.sırada idi. Ardından linkleri reddettim ve yeni scirpt+ tema ile siteyi yeniden yayın hayatına soktum. Şimdi ise site ilk 500 de yok.

Ardından reddettiğim linkleri geri kaldırdım.

Şimdi ne yapmam lazım rahmi abi


--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 15:32:44 -->-> Daha önceki mesaj 15:22:38 --

Video Backlink Nedir?

İnsanlar internette içerik ürettikçe bu içeriklerden bir yerlere referans gönderme ihtiyacı da fazlasıyla artıyor.

Bir haber videosu yüklediğimizi düşünelim. Haberin ayrıntıları http://www.habersitemizinadresi.com/...senligi-haberi diye link verip video içeriğinin text versiyonuna yönlendirmek gerekebilir.

Bu sebepten zaten videoların altından link verilebiliyor.

Bu link sitemize zarar verebilir mi? Bence hayır. Özellikle de çok izlenen videolar altından verilen linkler sitemize trafik sağlar ve insanların kendi sitelerinin reklamını yapmaları YASAK DEĞİLDİR!

Yasak olsa buna video servisi izin vermez. Bununla beraber en popüler video backlink kaynağı olan YouTube da bir Google ürünü olduğuna göre Google neden video altından gelen linki spam olarak algılasın ki?

Diğer yanlış bilinen konu ise siteyle alakalı video altından verilen linkin daha faydalı olduğu yönündedir. Google böyle bir ölçüm YAPMAMAKTADIR. Kadın sitesine ille de moda defilesi videosundan link gitmesi gerekmemektedir.

BoRN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Video backlink işi ile uğraşıyorum, sitelerime güzel hitler demesemde günleri boş geçmiyor zaten videoların hitleri ile ortantılı . ancak şunu merak ediyorum .
Google video backlinkleri spam olarak görüyor mu ?
Linklerden gelen hit google'nin dikkatini çeker mi? yani sıralamada arttırma index hızı vs ?


--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 15:42:21 -->-> Daha önceki mesaj 15:32:44 --

Hummingbird Dalgasında Düşüşler

Yukarıda yazdım. Google hepimizi paranoyak yaptı. Google bir siteyi ille de site illegal link çalışması yaptı diye düşürmez.

Özellikle 24 eylül sonrası başlayan dalga global aramalarda çok büyük çalkalanmaya yol açtı ve sonuçlar stabil değil.

Sitenizi normal düzende güncellemeye devam etmelisiniz. Sitelerde bu tarz agresif düşüşler sıralama düzeninin baştan aşağıya değiştiği sırada ortaya çıkan belirsizlik sürecinin ürünüdür.

Bu belirlizlik süreci ortalama 45 gün sürmektedir.

Ciddi algoritma değişimlerinde geçtiğimiz senelerde 90 güne kadar sürdüğüne şahit olmuştuk.

Sorun sitenizden değil Google'ın sıralama sonuçlarındaki kararsızlığından kaynaklanıyor gibi gözüküyor.

Ayrıca not olarak globalde 20 Eylül gibi başlayan bu dalgalanma .com.tr üzerinde ilk etkilerini 5 Ekim'de göstermeye başladı ve Türkçe birçok site de aynı durumda.

Şu an portföyümüzün %40'ı ilk 500 sonucun içinde yok bu sıradan bir durum değildir. Ve sitelerle alakalı sorun da tespit edilememiştir.

mechulsun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selam,

Yabancı içerikli bir sitemin hiti 24 eylülden sonra fena şekilde düşüş yaptı. İndexler duruyor. Sıralamalarda cok geç çıkıyor artık... Ne backlink ne tanıtım yazısı aldım... Sizde bu normal birşeymi? illegal bir seo işlemide yapmadım.. Bana önerebilceğiniz birşey var mı? Teşekkürler...



--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 15:49:17 -->-> Daha önceki mesaj 15:42:21 --

Penguen 2.0 Sonrası Backlink Cezaları

23 Mayıs'tan sonra yoğun bir kitle katliamına şahit olduk. Bunun en enteresan örneği nerdeyse tüm otoriter oyun sitelerinin ceza almasıydı.

Oyun sektörü o kadar büyük biri balon rekabete girmişti ki çok aşırı derecede backlink alımına ihtiyaç duyulur hale gelmişti. Penguen 2.0 sonrası bu şekilde anormal yani aranmasına kıyasla aldığı backlink sayısı abartılı gözüken siteler ceza yedi.

Kısaca günde 1500 kişinin aradığı kelimeye 80.000 backlink verilemez. Bu saçma bir iştir.

google bunun böyle gitmeyeceğini düşündü ve arama sonuçlarında daha normalize sitelerin bulunması gerektiğine karar verdi.

Bu süreçte backlink sebebiyle ceza yediyseniz mümkün mertebe daha önce aldığınız backlinkleri önce kaldırmayı deneyin. Erişemediklerinizi de link reddetme aracından silerek yeniden değerlendirme isteyin.

Burada çok ciddi bir sıkıntı var. Link silelim de linkler silinince site eski yerine gelecek mi? Maalesef hayır! Siteyi eski yerine o linkler getirmişti.

Linkler silindikten sonra daha profesyonel bir link inşaası yaparak baştan başlamanız gerekmektedir.

Bu durumda eğer domain çok kıymetli değilse sıfırdan bir domain alıp ve eski siteyi de katiyyen 301 yapmadan baştan başlamak çok daha akıllıca ve daha ucuz olacaktır.

retrospektif adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
penguen ile backlink bakımından ceza alan gerilere itilen sitelere ne önerirsiniz ?