zinan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
işin özü, bu konuda fazla kasmamak lazım. ona harcayacağın emek zaman ve düşünceyi programını iyileştirmeye harcamanı tavsiye ederim. programım kırılmasın diye hele hiç uğraşma. çoluk çocuğun eline düşmesin diye bir kripto uygula yeter. volume no bile işini görür. MAC pek sağlıklı değil çünkü değişmesi kuvvetle muhtemel. her bilgisayarda yüzlerce program var artık ve çoğu standart kullanıcı bile internette "teamviewer crack" vs.. diye aratıp bulduğu yöntemleri denemeye çalışınca bile MAC adresi değişiveriyor Tabi ki Volume No da bu kategoriye girer, o zaman HDD Fabrika seri noyu okuyup kullanabilirsin. bir de webservis yazarsın seri numarasını servisten kontrol ettirirsin o seri numaralı lisansın süresi dolmuş ise kapanır. Ama dediğim gibi bu konularda fazla paranoyak olmaya gerek yok.
Hocam volume no'yu biraz daha açıklayabilirmisiniz?Bu arada ben localde çalışcam.Bu arada süre kısıtlamasını nasıl yapabilirim.Örnekler yada dökümantasyonlara nerden ulaşabilirim.Yardımınız için teşekkürler

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 12:14:00 -->-> Daha önceki mesaj 12:05:57 --

ertan2002 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1- kullanacağın sabit numara çok önemli değil, mac id olabilir, cpu id, bios id olabilir. oem numarası nedir anlamadım..

2- .net yazdığın için bir cil den dolayı bir tane obfuscator kullanman gerek

3- işi daha da zorlaştırmak için packer kullan

4- mümkün mertebe lisans olayını internet üzerinden yapmaya çalış. yani program her açılışta arkadaşın dediği gibi bir servise bağlanması gerek

5- bu servisten eksik bir parçayı alarak program açılışını tamamlasın. öyle bir algoritma yap ki mesela program kalem gönderdiğinde servis ona kitap cevabını versin. böylece olası localhosta yönlendirme olayı da kalkar çünkü işe yaramaz. ama şu var bu defter kelimesi senin anahtarın olmalı. onun haricinde bir kelime işine yaramıyor olmalı. bunun mantığı biraz zor, benim anlatmam da zor ama bu noktayı aşabilirsen o zaman yazılımını iyi koruyabilirsin

6- lisans olaylarını mümkün mertebe native olarak derlenebilen yazılımlarla yapmaya çalış
Hocam öncelikle detaylı bilgileriniz için teşekkür ederim.Fakat 2,3, ve 6. maddeleri biraz daha detaylı olarak anlatabilirmisiniz mümkünse?Tekrar teşekkürler.