henüz bir site açıp işletmek söz konusu olmadı. fakat makale yazarlığı yapan biri olarak konu araştırmak için çok fazla web sitesiyle muhatap oluyorum ve bu konuda fikrim var. şunların hepsini yaşadım: (çoğunlukla herhangi bir konuda bilgiler aradığım ilk 5 sayfada)

araştırdığın konuyla ilgili bir başlığa tıklarsın ve tıkladığın yerde sadece bir başlık olduğunu görürsün.

araştırdığın konuyla ilgili bir başlığa tıklarsın ve kendini beşinci sınıf bir p.rno sitesinde bulursun (bu bir kere oldu)

araştırdığın konuyla ilgili bir başlığa tıklarsın ve 2 satır yazıyla 20 sıra görsel bulursun.

araştırdığın konuyla ilgili bir başlığa tıklarsın ve orada şunların yazdığını görürsün: bu sayfada x konusuyla ilgili kapsamlı bilgiler bulunmaktadır. eğer bu sayfada x konusuyla ilgili kapsamlı bilgiler bulamadıysanız x konusuyla ilgili kapsamlı bilgiler almak için size x konusuyla ilgili kapsamlı bilgileri nereye sakladıkları konusundan bilgi verebilecek olan moderatörlerimize veya öyle bi şeylerimize başvurunuz.

araştırdığın konuyla ilgili bir başlığa tıklarsın ve orada o konuyla ilgili 2-3 cümle bulursun. diğer 2-3 bin cümle ise alakasız bir konuyla veya bir ürünün reklamıyla ilgilidir. bu ürün çoğunlukla cinsel hayatı renklendirecek bir hap, kapsül, bilmemney, öyle bir şey olur; bu aralar bu konular çok moda. veya da her zaman moda, bilemiyorum.

böyle işte...alıştım - artık sinirlenmiyorum diycem ama öyle değil, ikide bir mevzu araştırdığım için durmadan karşıma çıkıyor ve hala sinirleniyorum.

ama yapacak bir şey yok sanırım. özgün içeriğe devam, bence...anahtar kelimeli, etiketli, nispeten az aranan konular hakkında bilgi veren yazılar iyi-kötü bir noktaya geliyor gibi.