Know adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hakkınızı Yasal Yollardan Arayın. Önce Bu iş yerinde çalıştığınızı işyerinin size borçu olduğunu bu borçun tahsili için noterden ödeme ihtarı çekin. daha sonra ihtarla birlikte avukata gidin. 1 işçinin 1 gününü iç edip bunu meslek haline getiren yüzlerce esnaflıktan nasibi almamış İT SÜRÜSÜ mevcut. umarım hakkınızı kuruşu kuruşuna alırsınız.
bir avukata danıştıgımda dava açman için çalıştıgın yerden açman gerekiyor dedi yani istanbulda açmalısın dedi.
Gurur adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Senin elinde sana ödemediğine dair bir evrak, belge vs var mı yada senin alacağına dair. Eğer var ise hiç durma icra takibi başlat, zaten avukatlar senden sadece takip masraflarını alıp kendi avukat işçiliği gideriydi vs her türlü onlarda söke söke alır.

O senin çalıştığın yer iflas erteleme yada haciz gelmesin diye tedbir koydursa dahi işçi alıcağı olduğu zaman o tedbiri kapsamaz. Mahkeme kararı üstündedir yani işçi alacağı bu kadar kuvvetli.

Ha baktın hiç mi ödemiyor, söyle avukata gitsinler iş yerine ne var ne yok kaldırsınlar bak 1 hafta içinde tüm masraflar ile birlikte nasıl ödüyor.
bir şirket 500 tl ödeyemiyorsa neden varki anlamıyorum alacagıma dair ssk'mı yatırmışlar. bu 1. kanıttır bence.
2- mail attım kullandıkları mail adreslerine ve alacagım oldugunu kendileri bile belirtiyor bir başka patronun kardeşinin facesini bulmuştum oda alacagım oldugunu yazdı. yani alacagıma dair kanıt mevcut.
tam 2 aydır nerdeyse haftalık 2 3 defa arıyorum yatacak deyip duruyorlar.

ve alacağım para mart Ayında çalıştıgım para