Haberin yalan ve yanıltıcı bir haber olduğunu hiç sanmıyorum.
Dün değil evelsi akşam yalan olmasın her akşam Show TV haberlerini seyrettiğim için bizzat buna tanık oldum.
Haberler'de böyle müjdeli bir haberin söylenilmesi ve OPT. DÇ. doktorlar tarafından bu artık Türkiye'de tamamen faal duruma gelmiş olan bir sağlık haberi olduğunu söylemek isterim.
Haberin doğruluk payına gelirsek, Türkiye'de böyle bir haberin yayılması ve sonrasında ise bir kaç bahane ile geçiştirileceğini pek sanmam. Bunun sebebi o kadar anamız, babamız, kardeşlerimiz ve tüm sevdiklerimizin başında olabilecek bir durum bu, aslına bakarsak böyle bir haberin aktif olarak duyurulması çok sevindirici.
İnşallah'ki, derdine derman arayan bütün sevdiklerimize bu mutlu edici ve sevindirici haberin gerçek mana'da da teselli vermeden derman olup'da o adını bile tabir edemeyeceğim hastalık'dan biran evvel kurtulmalarını sağlaması için Allah için dua ediyorum.
Lâ ilâhe illâllahü vahdehü lâ şerîke lehü lehül mülkü ve lehül hamdü yuhyî ve yümîtü ve hüve hayyün lâ yemûtü ebeden. Sübhânellahi Rabbil ibâdi ve rabbil bilâd. Vel hamdü lillâhi kesîren tayyiben mübâreken fîhi alâ külli hâl. Vallahü ekberü kebîren, celâlullahi ve kibriyâühü ve azametühü ve kudretühü bikülli mekân. Allahümme in künte kadayte aleyyel mevte fağfirlî verhamnî min zünûbî ve eskinnî cennete adnin.
Türkçe meailini bilen, bilmeyen arkadaşlarımızada türkçe meailini ifade etmek istiyorum hep beraber olsun bütün hasta olan sevdiklerimize gelsin lütfen.
Hazret-i Âişe anlatır: Resûlullahdan duydum: Birinize derd, keder, hastalık gelince, üç defa Sübhâneke innî küntü minezzâlimîn desin buyurdu. Hazret-i Enes anlatır. Resûlullaha bir köylü gelip, ben hastayım, yediğim içtiğim karnımda durmuyor; iyi olmam için bana duâ et dedi. Resûlullah: Bir şey yediğin veya içtiğin zaman, Bismillâhillezî lâ yedurru measmihî şeyün fil-ardı ve lâ fissemâi ve hüves-semîul alîm, yâ hayyü yâ kayyûm söyle, büyük de olsa, hastalık sana zarar vermez buyurdu.
Peygamberimiz Eshâbına, bütün ağrı ve ateşli hastalıklar için: Bismillâhil kebîr eûzü billâhil azîm min şerri külli ırkın near ve şerri harrin-nâr duâsını okumağı öğretirdi.