narkoz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tekrardan paylaşmaya başlamnız güzel hocam. Seo konusunda ne yazık ki biz fikir alışverişinden çok fikir çalış kapışı yapmaya çalışıyoruz. Siz bu konuyu açarak en azından bu anlamda güzel bir adım atmışsınız.

Bu konuyu muhtemel olarak bir çok kişinin merak ettiğini düşünüyorum ve ben de bu konudaki fikrinizi merak ediyorum. Farz-ı misal bir web sitesi açıldı ve sahibi o siteye hızlı bir şekilde footer moter ne 4-5 domainden link aldı (bunu siteyi açtıktan ortalama 15 gün sonra yaptı) birden google hoop arkadaş bu kadar popüler olmak için fazla yeni değil misin dedi ve bu link çalışmalarını yapmadan önce girdiği içeriklerle 3. / 4. sayfalarda olan bu web sitesi serplerde bir varmış bir yokmuşu oynamaya başladı. Özetlemek gerekirse site hızlı bir giriş yaparak çuvallamış (gibi) oldu. Bu durumda siz olsanız ne yapardığınız diyeceğim (cevabınız ben o hızda link kasmam olmasın lütfen kasmışız bir kere).

Aşağıdakilerden hangi yolu tercih ederdiniz?
1. linkleri hemen kaldırır disavow tool ile Google sana zahmet bunları görme derdim.
2. linkleri kaldırmaz çılgınlar gibi kasmaya devam ederdim.
3. Linkleri kaldırmaz linklerin anchor çeşitliliğini arttırırdım.
4. linklerden sadece birini bırakır belli aralıkla tek tek tekrardan eklerdim.
5. Bunların hiç biri (farklı bir fikrim var)
6. Oturup ağlardım (espiri yapmak isterseniz eğer...)

Bir de hocam genel backlink alabileceğimiz kaynakların yanında footer backlink konusunda da tecrübelerinizi merak ediyorum. Sizce footerbacklink yanlış mıdır? İçerikdaş sitelerden footer backlink almak da bir sorun görüyor musunuz.

Bu konularda kendi deneyimlerinizi paylaşırsanız memnun olurum. Konunun devamını dilerim...
Soruyu Rahmi Beye sormuşsunuz ama benzer olay geçen yıl başıma geldiği için söyleyim.Siteyi oluruna bıraktık, 1-2 ay sadece içerik girdik ve 2. sayfadan dönüş yaptı.