Merhaba arkadaşlar. geliştirmiş olduğum script üzerinde bazı yerlerde takıldım. destek almak istedim mfyz forumunu googleden bulup geldim. gerçekten uğraşıp yapamadığım bir konu hakkında sizden yardım talep ediyorum.
Sorunum şu.
bir makale sitem var örneğin.
[Makale 1] adlı başlığa tıklayınca.
makaleoku.php?id=1 < burada görüntülenen link ile makaleoku.php sayfasına giriş yapılıyor. makaleye ilişkin içerik bu sayfada çekiliyor.
Makale için makaleoku.php sayfamda 1 de yorum gönder forumum bulunuyor.
Örnek olarak:
Ad-Soyad:______________
E-Mail:_________________
Yorumunuz:| |
| |
|___________________|
yukarıdaki forumdan yorumu yorumkaydet.php php ye gönderiyorum. yorum kaydet.php de yorumu makale id sini cekip yorumlar adlı sql db sine eklıyorum.
Her yorum kendi makalesi altında makaleoku.php de sorunsuz çıkıyor.
benim yapmaya çalıştığım sistem ise. makeleye yapılan yoruma yanıt yazma. mesela
Ahmet [Makale 1] adlı konuya yorum yazdı
-Yazan: Ahmet
Yorumu: |deneme yorum |
|______________|
--[Yorumu Yanıtla]
yani yoruma cevap yazma yapmak istiyorum bir türlü beceremedim. sistem makaleye yapılan yorum gibi işliyor fakat yoruma yanıt yazmayı yaptım ama bu sefer yoruma yaptıgım yorum her makale yazısının altında yani makale 1 de de gorunuyor makale 2 de de makaleoku.php?id=1 veya makaleoku.php?id=2 butun makalede gorunuyor. bu yorumu sadece kendı yorumunun altında yorum cıksın ıstıyorum. nasıl makaleye yapılan yorum makale sayfasında kendı altında cıkıyor ise. yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. çok karıştı kafam.
Şöyle Bir Mantık Kurabilirsiniz Basit Olarak
Mesela Konulara Yorumları Kayıt Ettirdiğiniz Varsayalım.
<form action = "yorumkaydet.php" method = "POST">
<input type = "text" value = "" name = "makale_yorum">
</form>
Yorumlara Yorum Kayıt Ettirirken İse
<form action = "yorumkaydet2.php" method = "POST">
<input type = "hidden" name = "yorum_yorum" value = "$yorum_id">
<input type = "text" value = "" name = "makale_yorum">
</form>
Gibi Bir Şey Yaparsınız . Burada $yorum_id Veri Tabanından Çektiğiniz Ana Yorumun id si olur. Veri Tabanına Kayıt Ederken $_POST["yorum_yorum"] ile O id yi Kullanırsınız .
Şuanda Aklıma Daha Pratik Bir Şey Gelmiyor Ama Böyle Olabilir.
Veri Tabanında Yorumların Yorumları İçin Bir Tablo Oluşturmanız Daha Sağlıklı Olu Gibi
id-----yorum------ana_yorum
Gibi Bir Tablo Olabilir.
Alıntı
Yorgunluktan Dolayı Eksik Bir Şey Yazmış Olabilirim