JustRulz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
üstad ben kendim otobüs alsam kiraya verebilirmiyim metro vs gibi firmalara ?
Kendi otobüsünü alırsan metro firmasına kiraya veremesin.
Sadece otobüsün orada komisyon karşılığı çalışır.
Söyle; Komisyon karşılığı metro 100 liraya bilet keser anlaşmaya bağlı komisyon alır %25 ortalama bu 75 lira kalır bunun 1 lirası sigorta şirketine gider.
74 Lira hesap kalır bu 74 lira 100 liralık biletten sana kalan bürüt para ör: 10 yolcun var 100 lira dan bilet sattılar sana 74*10=740 lira kalır 20-50 lira arası servis parası keserler 50 desek 690 lira fatura kesersin sen onlara (zaten faturayı veriyon onlar düzenliyor) sonra onlar sana fatura verir 690 lira ile a noktsından b noktasına artık yolcuyu sen metro firması kuralları içerisinde taşırsın.
Personel parası, yakıt, otogar çıkış masrafları, ve her türlü gider sana ait olur.

Otobüs kiralama yaparsan yine aynı onların aracını kiralarsın kışın kiraya verirler yazın zaten her yer de yolcu olur yazlı kiralama yapmaz.
Metro kışlık kiralamada şartları vardır sadece firmada çalışacak gibi gibi.
Bakım, masraflar, yakıt personel yine sana ait aylık onlara safir için 4 milyar idi geçen kış 431 78 kisilik cift katlı olanlar 5 milyar a veriyorlardı.

Sen otobüs alsan da zaten başka tur şirketlerine kiraya verebilirsin.

Mesela Ulusoy a verebilirsin Ulusoy aracın ile turlara gider gezi vs. oralardan sana para öder kira parası ama aracın gitmediği zaman ödeme yapmaz.

Yolcu taşıma kiralık araç ile yapmazlar.

Yerel firmalarda çalışma yapabilirsin benim sana tavsiyem tekel konumundaki koop. lere al aracı şok 3 kaptan 2 muavin alırsın karşılıklı çalışırlar onlar, hesabı kaptan tutar haftalık sana teslim eder.
Vergiler, vs leri de muhasebeci zaten hallediyor.