Mp3Su adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Askerlik gerekli diyenler bi açıklasın,
Artık amerika ülkelere asker göndermeme kararı aldı neden aldı bunu çünkü devir asker gönderme devri değil. Uçak,füze vs. devri.

Ben meraklı değilim komutanların işlerini yapmaya. Askerlik şubesine gittim orda bile askerleri azarlıyolardı.
Nedir bu şimdi? Hayatta kalma eğitimimi?
Amerika israil falan zaten 20 yaşındaki 3-5 ay silah eğitimi almış adamlardan korkuyor değilmi?

Terör için özel ordu yetiştirilsin, subay sayısı arttırılsın, savunma sanayisine daha fazla yatırım yapılsın, nükleer üretilsin, f35 ve daha üstü yerli uçaklar üretilsin,ithal sistemler alınmasın.

Ama gelipte hala bana kimse askerlik kalkarsa ülkeyi ele geçirirler falan demesin. Sınırlara özel eğitimli asker koyarsınızda istanbul ankara izmirde askerlik yapanlar ülkeyimi koruyor şimdi yoksa komutanlara hizmetçilikmi?

Artık kirpi gibi kara araçları değil, amerika gibi bi düşman karşısında savunma yapabilecek hava araçlarına ihtiyaç var.
Ama insanlar hala askerlik çok gerekli vatanı savunacaz der.
Kardeşim bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak kötü bir şey.

1) Amerika asker göndermeme kararını bizim füzelerimiz uçaklarımız var diye almadı. Ekonomisi çöktü masraflar ağır gelmeye başladı. ÇÜNKÜ BİR ÜLKEYİ UÇAK İLE FÜZE İLE İŞGAL EDEMEZSİN. ASKER SOKMAN, SOKAKLARI BİNALARI KONTROL ETMEN LAZIM.

2) Amerika ve İsrail'de 35 yaşında adamlar orduda görev yapıyor mu sanıyorsun? İsrail kızları da alıyor askere. Askerlik 3 sene İsrailde. AMA İSRAİLDE ANALAR AĞLAMAZIN GAZZEYİ VERELİM KURTULALIM DİYEN, DÜNYANIN EN İYİ SAVAŞ SANAYİLERİNE FÜZELERİNE UÇAKLARINA SAHİBİZ ASKERLİĞİ KALDIRALIM DİYEN VAR MI ORADA?

3)Bu ülkenin çoğunluğu asgari ücretle çalışır ister devlet dairesi ister özel sektör patronundan bir ton azar işitir laf yer. O zaman sesi çıkmayanlar askerde laf yediğinde mi inciniyor? O laflar şahsına değil taşıdığın üniformayadır. Sen orada üniforma giyince isimsiz bir asker olarak hizmet edersin ülkene. Ama askerlerin temel savaş eğitimi dışında yok muhasebeci, yazıcı, garson olarak kullanılmalarına ben de karşıyım. Herkes aktif savaş eğitimi yapmalı

4) Terör için özel ordu yetiştirilsin ne demek? Ordunun görevi sadece terörü yok etmek mi? Peki 50 sene sonra işgale uğrarsan bir de işgal için özel ordu yetiştirilsin mi diyeceksin? KURTULUŞ SAVAŞINDA DAĞITILAN BİR ORDUYU TEKRAR TOPLAYABİLDİYSEK, ÇETE SAVAŞI VERİP İŞGALİ YAVAŞLATABİLDİYSEK BUNU ZORUNLU ASKERLİĞE BORÇLUYUZ. EĞER ZORUNLU ASKERLİK OLMASAYDI ATATÜRK BİR ORDU FALAN TOPLAYAMAZDI. TOPLADIĞI SİVİLLERLE İLE BÜYÜK TAARUZU ASLA YAPAMAZDI.

5) Hava sanayisi kurmak öyle kolay şey mi? Şimdiki hükümet yok eğitim uçağı yaptık yok helikopter yaptık yok insansız hava aracı yaptık dediğinde buna inanıyor musun? Yarın ambargo yediğinizde bunların hangisini yapabilirsiniz? Eğitim uçağının motoru kanadadan, insansız hava aracının ana kartı israilden, helikopter zaten montaj... Senin optik sanayin yok, yarı iletken sanayin yok, jet motoru sanayin yok, mikro işlemci sanayin yok. Kİ KENDİ HAVA ARACINI ÜRETEBİLSEN DE, YİNE DE BİR İŞGALİ ÖNLEMENİN TEK YOLU ASKERDİR.

Vay efendim askerde kötü muamele varmış, o varmış bu varmış.
Polisin içinde de ******** çok, kaldırıyor muyuz emniyet teşkilatını.
Bazı dindar görünenler şerefsizlik yapıyor diye din mi değiştireceğiz?
Düzeltmek yerine kaldırmak saçmalıktık.
6 ay olsun ve tamamen spor ve aktif savaş eğitimi ağırlıklı olsun, Tehlikeli bölgelerde profesyonel ordu görev alsın dersin, öper başıma koyarım.
Ama askerlik kaldırılsın diyenler hollanda da yaşıyor herhalde diyorum...

TÜRK ORDUSU VE ZORUNLU ASKERLİ CUMHURİYETİN VE ATATÜRK'ÜN İCADI DEĞİLDİR. RUSYA GİBİ BİR DEV BÜTÜN DOĞU AVRUPA'YI İŞGAL EDERKEN TÜRKİYE'Yİ İŞGALİ GÖZE ALAMAMIŞTIR. ZORUNLU ASKERLİN SENİN ÇOCUĞUNUN TORUNUNUN GÜVENCESİDİR. AMA SEN KENDİNİ KURTARMAK İÇİN MEMLEKETİN GELECEĞİNİ YAKMAK İSTİYORSAN DEVAM ET GENÇ KARDEŞİM. SANA ÖĞRETEMEMİŞLER.