Arkadaşlar google karşısında değil 1, 1000 sitenizde olsa ayakta kalamayabilirsiniz. Size tavsiyem googlenin sizin verilerinizle hizmet vermesinin önüne geçmeniz yani direk makele, elbise resimleri ,sağlık ,doğal tarifler yerine googlenin istesede kısa bilgiler verip kullanıcyı doyuracağı alanları boşaltın ben şuan için sitemi bu yolla optimize etmeye başladım biraz maliyetli ve uğraştırıcı iş fakat google kazancını size bana kaptırmak istemiyor adwors kullanıcılarına direk kelime bazlı reklam çıkartıyor.
Kullanılabilecek alanlar:
flash oyun ( kullanıcı oyunu oynamadna bırakmaz)
Film dizi fragman ( Kullanıcı bu veriye ulaşmadan aramayı bırakmaz)
Forumlar ( kullanıcı bilgi paylaşmak ister)
Soru cevap alanları ( kullanıcı direk kendi sorusunu sormak ister)
Turistik yerler ve resimleri ( kullanıcı googlenin 3-4 resmine tkaılı kalmaz bu yeri iyice araştırır siteye girer)
Çekilinmesi gereken alanlar
Makale bilgi içerik ( kullanıcı googleden direk bulabilir şayet makale geniş ve uzun kullanıcıyıçekecek tarzda olursa durum değişir)
Resim siteleri moda dekorasyon ( google zaten mahvetti kullanıcılar çok azaldı )
Şuan aklıma gelmiyor fakat kendi sitem için düşündüğüm proje doğal tariflerden çok daha ileri gitmemi sağlayabilir. Sizde var olan değerli siteleriniz için google engeline karşı kullanıcının sitenize gelmesini sağlayacak birşeyler düşünebilirsiniz. Şayet 3-4 sene içerisinde bilgi içerik makale sitelerini uçurabilir google tedbir almakta yarar var.
En önemlisi öyle bir şeyler yapınki millet : Kadınlarkulubu com , mynet ,kizlarsoruyor ,kral oyun gibi site isminizle sitenize gelsin. Kelime bazlı ne kasarsak kasalım ya düşürüyor , ya sandboxa sokuyor . Örnek olarak hitli bir kaç kelimede 4 ay zirvede kalabilirsiniz 5. ay düşürebilir. Yada listede yokken listeye girersiniz fakat ilerde girdiğiniz gibi çıkartılabilirsiniz.
Kelime bazlı düşünmeden bir alanda marka olmak gerekir yapılan iş neyse o alanda kesinlikle kullanıcıya siteyi beğendirecek yada siteye mecbur edecek içerikler veya kullanıcı panelleri gerekiyor gibime geliyor.
Yukarıdaki bilgiler şahsi düşüncemdir eleştirmek isteyene saygı duyarım. Fakat hakaret ve küçümseyici yazacaklar için sorum şu olur: Çok bilgilisinde bu başlıkta işin ne arkadaşım?