Merhaba arkadaşlar bugun kendi websitelerimden yola cıkarak güncellemenin başladiği günden itibaren sıralamalardaki değişimleri sizlere anlatmak istiyorum.Web sitelerimdeki ciddi geri gidişler ve tekrar geri dönüşleri sizlere anlatmak istiyorum.
İlk olarak hedef kelime de Cumartesi sabahi kalktiğimda websitem ortaliklarda gözükmüyordu. Hemen tabiki güncelleme olduğunu öğrendim. Sebeb nedir diye kendi kendime sorarken acaba backlink yetersizliğimi dedim yoksa başka bir durummu var bu işin içinde. İlk analizim hedef kelimem'deki ilk 10 sirayi incelemek oldu .
Hedef Kelime
1- Youtube.com - Kendi Hazirlamiş Olduğum videom
2- dailymotion - Buda benim hazirlamiş olduğum video
3- Duraklatılmış domain
4- Daha içerik bile girilmemiş saçma sapan bir domain
5- kendi blogspot'um
6- 10 Günlük Yeni açılmış ve 1 Konu girilmiş Bir domain
7- 1 Aylik ve 4 Konu girilmiş Bir domain
8- Bir blogspot daha
9- Kopya içerik bir websitesi
10- 1 Aylik Domain 1 Konu girilmiş
Analizlerim bu şekilde oldu ve epey bir şaşirdim. Dedim bizlere madem kaliteli içerik vereceğim diye güncelleme yapiyorsun. Madem özgün ve doğal olmayı istiyorsun. Bu siteler neyin nedi diye kendime epey bir sordum . Daha sonra gün içinde "cumartesi" sıralamalr sürekli değişmeye başladı ve hep daha 1 aylik 15 günlük siteler kafa oynamaya başladı websitem hiç bir şekilde sıralamada gözükmüyordu. Kendi kendime düşünmeya başladım spam içerik yapmadım , her gün özgün konularimi yayinladim. Kendi sektörümden kaliteli tanitim yazilarim var yani google politikasini ihlal mi ettim . Ama hayir google sadece bazi şeyleri düzenlemek için ilk önce bir kıyım yapiyor. Bu sabah uyandım pazar sabahi güzel bir gün bir bakayim dedim sıralamalara ne olmuş ne bitmiş kıyım devam ediyormu diye.
Birde ne göreyim tüm sitelerim kelimesinde hakettiği yerlere gelmişti. Ve eskiden olan kaliteli sitelerde benimle beraber gelmişti. Ama öğlen olduğunda yine bir kıyım daha gerçekleşti . Şuan 8. sıraya tekrar geldim. Ama ilk sayfadaki domainler dikkatinizi çekmiştir belkide . Hep 1 aylik yada yeni açılmış domainler. Bence google hala birşeylerin peşinde arkadaşlar umudunuzu yitirmeyin. Ben hergün yaptıgım şeylere devam ediyorum. Özgün makalemi güzelce giriyorum. Ve yazdiğim yazimi Google plus imda önce daha sonra sosyal servislerimde paylaşıyorum.
Bakalim zaman ne gösterecek . Sizlerinde fikirlerini merak ediyorum . Başiniza bu ve bunun gibi şeyler gelmiştir tahminimce ...