VirusTotal’e Güvenmelimiyiz ?

Merhaba arkadaşlar.Bu makalemde size virustotal.com’da bulunan bug ve virüs gizleme konusuyla alakalı bilgilerimi aktarıcağım.

Virustotal Güvenlimidir? Bütün Virüsleri Bulabilir Mi? Sorularına cevap vererek başlıyalım.

Virus Total genellikle birçok virüsü bulabilmesine rağmen pekte güvenli değildir.Aranızda; o kadar antivirüs programı nasıl bulamaz? diye düşünenler olabilir ama virüs atıcak kişi dosyayı fud’larsa virustotal vb. sitelerin bulması zordur.İlk tarattığınız tarihten ancak birkaç hafta sonra o dosyayı birkez daha tarattığınız takdirde bulabilir.O zamana kadar da iş işten geçer.

Diğer bir problem ise rar’ı şifreli olarak yüklenmesi.Örnek vermek gerekirse; mesela ben virüs bulaştırdığım bir dosyayı size yedirmek için winrar ile rar’a çevirip ve şifreleyerek virüstotal.com’a atıyorum.Virus Total şifreyi bilemeyip içindeki virüslü dosyayı göremediği için sonuçlar temiz olarak çıkıyor ve birçok kişi virüs yok diye indirip virüsü yiyiyorlar.Önlem olarak dosyayı indiirip dosyaya çıkarttıktan sonra sizin virüs total’e taratmanız iyi olucaktır.

Not:Biraz dağınık bir anlatım oldu idare edin

KAYNAK