constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Koruma korumama mevzusu değil. Tabii ki kopyalanmasını istemiyorsa içeriğini koruma altına alacak. Mesele sizin emek hırsızının kazandığı paraya ekmeği ile oynama muamelesi yapmanız. Siz o kadar emek verip yazıp da en azından içeriğinizi alıyorsa bile altına bir link atmasını istemez misiniz. Kendiniz orjinal içerik üretiyor olsaydınız böyle yazmazdınız. Mesaj alınmıştır.
bence beni yargılamadan önce önce tanımak için uğraşmalısın. ne kadar kolay tanımadığın bir insana bu şekilde bir ön yargıyla yaklaşmak değil mi?

içerik kopyalama işinde kimsenin bir link koyma zorunluluğu yoktur. zorunlu olunmadığı içinde pek yapılmaz... Bu etik değil, ama kurallar bu şekilde.

Burası mahalle değil ki, bir kuralı olsun. Özgür bir platformda birisi senin yazını kopyalarsa ondan hiçbirşey talep edemezsin. Çünkü sen zaten o yazını tescillemeyerek dünyaya açmış oluyorsun.

Evet bende isterim yazılarım kopyalandığında bir link konsun.

bence sen yukarıdaki yazdığımı ya okumadın, ya da okuduğunu anlamadın.

sana içerik çalmanın iyiliğinden kötülüğünden bahsetmedim.

sana çalınan içeriğin sende hiçbir eski olmayacağına dikkat çektim.

benimde bir blogum var. içinde 15 -20 yazı var. hobi olarak yaparım. 3 ayda 1 tane yazı yazarım. ilgimi çeken birşey varsa direk yazarım. günlük 300-400 civarında kişi girer. ama benim işim blog değil.

günlük 25 bin ziyaretçili yasal içerikli bir sitem varken kusura bakma ama içerik kopyalamayla filan uğraşacak da bir adam değilim...

senden ricam sanırım yukarıdaki yazdığımı tam anlamadın. eğer üşenmezsen lütfen tekrardan oku...