Pekii sitenize verilen linkleri ve söz konusu kelimelerdeki rakiplerinizle aranızdaki farkları analiz ediyor musunuz düzenli olarak?
Hocam rakiplerim ile aramda birşey olamaz. Adamlar forum başlıkları ile bile geliyorlar 1.2.3. sıraya
aynı dert bizdede mevcut manuel spam takıldıda öyle oldu bende
Hocam manuel spam ise, webmaster tools da hiç birşey yok.
Anladığım kadarı ile özetlersek, zor kelimelerde ilk sayfaya çıkıyorsunuz çok değil 1-2 saat sonra 1.sayfada değil hiçbir sırada olmadığınızı söylüyorsunuz ve sonra tekrar 1.sayfaya geliyor diyorsunuz.
Bu genel olarak filtre veya sitenin Trustrankı ile alakalı.. 3 yıllık gözlemlerim bu şekilde.
Siz hiç SEO çalışması yapmadığınızı söylüyorsunuz, buda Trustrankınız artmıyor demek. Hiç çalışma yapmadığınız için riske girip azalmıyorda. Google yeni sitelerin Trustrankını kaç olarak verip başlatıyorsa sizde o zaman o seviyedesiniz.
Ancak ilk sayfada kalmak için Trustrank önemli. Zaten manel veya botlar tarafından spam yiyen sitelerinde Trustrankı google tarafından düşürüldüğü için bazen 1. sayfada bazen aramada yok oluyorlar.
Bence kaliteli 1-2 genel blogtan farklı yazılar ile 3-4 gün arayla 3-4 adet tanıtım yazısı alırsanız. Ya 1.sayfadaki yerinizde sabit kalırsınız yada 2.sıra başlarında 11-15 arası. Sonra güncellik,özgünlük ve alınan linkler ile 1.sayfaya zamanla çıkarsın.
Güncellemeden önce 4 5 ay o bana göre zor olan kelimelerde kafadaydım. Güncellemeden sonra böyle oldu. Sanki google beni siliyor, tekrar site kendi gücü ile geliyor, tekrar siliyor. Şu anda trust puanı bu. 3.250
Son olarak tanıtım yazıları aldım, yazıları tamamen kendim 500 kelime olarak yazdım ve çöp sitelere değil, önemli sitelere verdim. İşin garibi, anahtar kelimelerde onlar bile çıkıyor ben çıkmıyorum.
Yani işin kısası üstadım, anlayabildiğim birşey değil. Ben seo işleri ile uğraşmıyorum, profesyonelliğim bu alanda değil ama, uzun zamandır bu işleri araştırıyorum v.s. İlk defa böyle birşey geliyor başıma.
Sitenin infosu gider anlarım.
Sitenin indexleri silinir anlarım.
Sitede ürün titlesi: XXXxxXX Dffdewewer SdsaeadasSFD
Bunu aratıyorum gözükmüyor, başka başlıkta aratıyorum gözüküyor.
Site ismim ile arıyorum varım, site titlem ile arıyorum yokum.
Türk webmasterinin Google ile imtihanı