Önemli olan istikamettir. Sen hangi yolda gidersen, karşına ona göre vesileler çıkacaktır.
Süzgeçten geçirmelisin. Önce akıl süzgecinden, sana dönüş sağlayacağını düşünüyor musun videonun. Ardından vicdan süzgecinden, bu video insanlara kötü örnek olabilir mi, teşvik içerir mi. İki süzgeçtende geçtiği an, doğrudur.
Sana önerim İsmailağa cemaatini destekleyen biri olarak, Cübbeli Ahmet hoca videoları oldukça hit alır. Onları keserek, esprili noktaları veya kısa bilgiler şeklinde. Çok başarılı hitler yakalayabilirsin. Soru cevap olarak yapabilirsin. Örneğin Sigara haram mıdır? Kes hocanın sohbetinden bu bölümü, koy başlığın altına.
Not: Tabi sen başka bir ehli-sünnet fetva veren hocayıda yapabilirsin. Mesele ehli sünnet fetva bulmakta.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 17:13:33 -->-> Daha önceki mesaj 17:11:08 --
Sana şöyle söyleyeyim kimilerine göre internetten para kazanmak helal değil alın teri yok diyorlar. Kimine göre tam tersi bu konu hep tartışılır. Çünkü herkesin bakış açısı farklıdır.
İlahiyat fakültesi 4. sınıfta okuyan bir kardeşimiz var çok terbiyeli ahlaklı 5 vakit namazında ama yabancı xyz siteleri var, ona sorsan ben emek sarfediyorum bunun bir haram kısmı yok diyor. Ama diğer bir arkadaş tam tersini savunuyor.
İçin rahat etmeyecekse girme işe haram helal her noktada var günümüzde oralara inmeye kalkarsan senin upload ettiğin videolara gelinceye kadar gün içinde kim bilir nekadar çok hatalı iş yapıyorsun günaha giriyorsun. Tabiri caizse +18 video yüklemediğin sürece harama girmezsin derlerde senin gönlün nasıl rahat ediyorsa öyle yap, insanların seni yönlendirmesini pek umursama.
Yukarıda bahsettiğim ilahiyat öğrencisi aylık 12 - 16 bin kazanıyor ve 1 senedir bu böyle o paradan öğrencide okutuyor, camiye yardımda yapıyor her ay huzurevinede gidip bağışını yapıyor. Oda onun düşüncesi adamın geliri düşmüyor hiçbir şekilde,
sen kazandığın paranın zekatını verdiğin sürece gelirin hep artacaktır diye düşünüyorum.
Bunun tartışıcak bir yanı yok. Ehli sünnet fetvaalarında haram yapan, haram işleyen her yere destek vermek caiz değildir. Destek vermek diyorum bak, bırak kendisinin sahip olmasını.
Burada sana birşey demiyorum tabi, ama seninde bu düşüncenin yanlış olduğunu kendisine söylemen güzel dostum.