Arkadaşlar vakıf üniversitesinde ön lisans - işletme yönetimi öğrencisiyim. Okulumuz da 2 yıllık öğrencileri dgs programına hazırlamak ve yönlendirmek adına 4 yıllık bölümlerle aynı ortamda ders alıyor.

Aldığım matematik dersi ( kredisi en yüksek dersim ) sınıfında 4 yıllık fakülteden de öğrenciler var. Hatta çoğu 4 yıllık öğrenciler. Bölümüm ingilizce, zaten okulda hukuk hariç tüm dersler ingilizce veriliyor.

Öyle öğrenciler var ki sınıfta 6 yıldır ingilizce matematik alan insanlar var. Zehir gibi öğrencilerleyiz. Ben ticaret meslek lisesi çıkışlı bir insan olarak lise hayatım boyunca neredeyse adam akıllı matematik dersi bile görmedim. 2 yıllık bölümlerde okuyan arkadaşlarımızda zaten matematik konusunda zayıftırlar genel olarak.

Okulum 2 ve 4 yıllık öğrencilere aynı gözle bakıp ders veriyor. Hoca girdiğinden beri derse anlattıklarına sadece bakıyoruz, her günüm işkence arkadaşlar bu derste.

Güz döneminde mat 1 bahar da mat 2 var. Daha kümeleri bilmeyen adam integrali, türevi nasıl yapar değil mi ?

Kafam çok karışık ve gerçekten tecrübeli arkadaşlardan fikir rica ediyorum. Ne yapayım online matematik ders videolarını izlemeye mi başlıyayım temelden. Ya da cd alıp onları mı izliyeyim. İkinci dönem mat 2 var o zamana kadar ne öğrenebilirim ki. Yılların açığını kapatmaktan bahsediyoruz.

Ciddi yorumlar ve öneriler bekliyorum... En son çare gidip hocayla konuşup durumu anlatacağım ama sonuçta onun da elinden bir şey gelmez bu konuda.