AlperDemircan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Belki de sigortasız olduğunuz günlerin borcudur hocam. Bunlar borç takmak için saniyeyi bile hesaplar...

Bir arkadaşta yazmış, demiş ki ödemezsen hizmetten yararlanamazsın. Yani ödemezsen birşey olmaz.

Malesef öyle değil. "ZORUNLU SİGORTA" Ödemezsen borçlu olduğun için faydalanamadığın sigorta bu. Ama borç borçtur. Sildirme şartın veya başvurun yoksa biraz sıkıntı.

Bazı arkadaşlar bilir, yorum yapsınlar. Özellikle vergi borcu olanlar falan. E-icra olayı problem zaten. Benim kuzenin bile bir borcu varmış, atmden yatırmış hesabına. Eve gelmiş ev sahibinin hesabına eft yapacak. Para yok.

En son araştırmış araştırmış, yalan olmasın da bir vergi borcumu ne vardı. E-İcra diye tık boşaltmışlar yatan parayı anında. Birşey olmaz, ben hizmet almadım ödememe de şu da bu da...

Arkadaşlar, günümüz Türkiyesinde olanları gördükten sonra "ZORUNLU SİGORTA" adı altında zorunlu sigortalanmış ve borç yazılırken her ay, nasıl olur da ödememe gerek yok diye düşünebilirsiniz? Üzgünüm ama günümüz Türkiyesinde donumuza kadar alma potansiyelleri var. Sizlerden ricam boşlamayın. Şartlarınız uygunsa sildirin ve başvuru yapın. Borç gelecekse de az gelsin. Ödeyebilin. Yeri gelir hastalık durumu şu bu, Allah düşürmesin de lazım da olabilir. Her ne kadar zorunlu olsa da borç borçtur. Gün olur hesapları temizlerler.

Azrail geldiğinde ah edip vah edip inlemeyin. Teslim olun, anı yaşayın.
18'imi geçtiğimden beri süreki sigortalıyım, hatta 18'e girince öğrenci belgesi götürmüştüm sgk'ya 2013 bitsin şubat ayında belgeyi getir hala babandan yararlanabiliyorsun demişlerdi, bende işte sigorta yapılınca gitmedim zaten var artık gerek yok diye, neyse şimdi bu mesele değil öğrenci belgesi veririz silinir de bizim sigorta görünmüyor mu yok mu nedir aklıma takıldı şimdi, en iyisi öğrenci belgesi götürünce hepsini soruşturmak, valla sayende kapattığımı düşündüğüm defteri açtım, sağ olasın.