Bir kaç kısa not;

Google kelimeleri ve anlamlarını anlayabiliyor siz random harf girişinden bahsetmişsiniz, 1. panda update de bir sunum vardı adamlar kelimeleri sıraya dizip cümle gibi içerik giriyorlardi mesela : "never memo zone trip you kill master little eye bangkok" gibi anlamsız cümleler oluşturuyordu bunlar devre dışı bıraktılar.

Bir de domain otoritesi artık çok ciddi boyutta yani sen kendini parçala gerçekten o konuda devrimsel bişey yapmadıysan bir php sorusunda stackoverflow un üstüne çıkamazsın.

Aynı zamanda google acayip şekilde user experiance bakıyor artık, sosyal sinyaller çıkış oranları, zamanlamalar vs.. vs...

Dolayısı ile direk randomla çalışmak mümkün değil fakat farklı bir yol var şu anda bile geçerli olan, toplu network yaratmak, ki bu oldukça kolay, ben mesela botextrayı bu sebep ile yazmıştım, sonra başlı başına bir iş haline geldi.

Güzel bir video izledim matt cut'un dün, birisi soruyor "yemek tarifleri sitem var ve bütün malzemeler genellikle diğer siteler ile aynı olduğu için içeriğim kopya olarak görülür mü" matt cut'ın cevabı "eğer kullanıcıya birşeyler katıyorsanız yani mesela fish and chips tarifi verirken diğer sitelerden fazla bişey veriyorsanız düşünmeyin, ama defalarca anlatılmış olan bir tarifi aynı şekilde veriyorsanız şunu düşünmelisiniz 'neden kullanıcılar benim siteme gelmeli'"
Bence çok güzel bir örnek, içerikden çok bence diğer faktörlere yönelmek lazım.

Benim kişisel görüşüm;
Internette eşsiz data kalmadı, her datanın mutlaka kopyası yada benzeri var, fakat bunu kullanıcıya eşsiz bir şekilde sunabiliyorsanız bi yerlere gelmeniz mümkün, bence bunun en güzel örneği dizimag heryerde olan data onlarda da var ve mükemmel şekilde fonsionel ve düzenli hale getirmişler, bence muazzam bir iş yapıyorlar, seoyu çok düşünmemek lazım bir şekilde istenilen yerlere geliniyor yeterki kullanıcı mutlu olsun.