Ben bu durumu aşağıdaki gibi özetliyorum;

Kullanıcı odaklı web site ve yayın politikası belirelyin. Ve spam içerikler üreten, basit sitelerle indexlerinde var olmayın. Yeni trendlere uyumlu, güncel, sürekli, düzenli, özgün değil benzersiz ve kullanıcıyı doğru yönlendiren, mutlu eden içeriklere sahip siteler oluşturun.

Doğal gösterilen ve şuana kadar yapmadığınız kadar detaycı, orantılı, rakipleri ve hedef anahtar kelime sonuçlarınıda takip ederek yaptığınız backlink kurguları uygulayın. Bunlar tabi ki 50'den fazla kriteri bilip, iyi bir şekilde uygulayarak yapılmalıdır.

Bunlarıda tabi ki herkes yapamayacak ve zamanla internet var olan kalitesizliğinden kurtulacaktır. Yani konuda yer alan mesajlarda da geçen "web'in dengeleri değişecek" sözü geçerli olacaktır.

Hazır bilgi beklemek yerine konuda yer alan herkesten bir yorumlama yaparak kendinize çok güzel stratejiler oluşturabilirsiniz fakat genelde insanlarımız "x çeşit link yap" demekten hoşlanıyor. Hal böyle olunca web kirleniyor ve Google mükemmel algoritması ile kullanıcılarına mükemmel içerikler sunamıyor. Sonuç sürekli güncellenen algoritmalar oluyor. Hatalı siteler ve yöneticileri her zaman cezalandırılıyor.

Bugüne kadar hiç ceza ve ya algoritma güncellemelerinden etkilenmeyen siteleri olan kişiler var. Bunlarla çalışan kişilerin siteleride hiç bir zaman etkilenmiyor. Bu tarz kişilerden danışmanlık ve proje yönetim hizmeti alabilirsiniz. Paranız buna yetmiyorsa da araştırıp, deneyip, yanılıp en sonunda doğruya er ya da geç ulaşacaksınız.