Merhaba arkadaşlar,

Vergi durumu BİREYSEL iken Adsense $'dan TL'ye geçtikten sonra vergi durumu İŞLETME olarak gözükmeye başlamış. Ve bunu yeni hesap açmadan değiştiremiyoruz galiba.

Adsense forumlarına bakarken şöyle bir konu gördüm,

Bir arkadaş sormuş :
Alıntı
Merhabalar. adsense hesabı mı acarken onceden hesap turunu işletme seçmişim. Fakat ben işletme sahibi değilim. Adsense deki birikmiş kazançlarımı alabilir miyim? Yoksa bu hesap türü sıkıntı çıkarır mı yardımcı olabilir misiniz?
Başka biri yanıtlamış :
Alıntı
Merhaba,

Hesabınızı kapatıp yeni bir hesap açmak zorunda kalırsınız.

https://support.google.com/adsense/answer/10163?hl=tr

İşletme türü hesaplarda ödemeler şirket adına yapılacağı dolayısıyla bu sebeple alacaklı adı olarak şirket adı yazılması gerektiği ve banka hesabı da şirket adına açılmış bir banka hesabı olması gerekriği için bu ödemeleri alamıyacağınızı düşünüyorum.

Selamlar.
Bu İŞLETME olayı sadece bende mi değişti, sizde de aynı mı ?
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Edit : Bu konuda gönderdiğim maile cevap geldi.
Alıntı
E-postanız için teşekkür ederiz.

Hesabınızın, yeni faturalandırma sistemine geçmiş olduğunu görüyorum. Bireysel olarak kayıtlı olmanıza rağmen, İşletme olarak görünüyor olmanız teknik bir sorundan kaynaklanmaktadır. Kayıtlarımızda halen Bireysel olarak kayıtlı görünmektesiniz. Bu sorunla ilgili olarak mühendislerimiz bilgilendirildi ve teknik sorunun giderilmesi için çalışılmaktadır.

Buna ek olarak, İşletme olarak kayıtlı olsanız bile, hesabınız ABD'de olmadığı takdirde vergi anlamında ödemelerinize herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.

Teknik sorun giderildiğinde, sizi bilgilendiriyor olacağım.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımla