Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Üstad @aLKaDraZ'ın söylediklerine katılıyorum... Müsadesiyle benim de eklemek istediğim birkaç madde olacak.
Öncelikle benim için backlink tam bir bıçak sırtı. Yani bana göre backlink almak büyük risk almak demek, kılı kırk yarmadan linke bulaşmak istemiyorum... İşi içerikle halletmek, halledebilmek daha mantıklı ve kolay geliyor bana.
Sorunuza gelecek olursak. Aldığınız backlink'in sitenize etkisi linkin güvenilirliği ile alakalı. Kabaca Google, sayfaları sıralarken; içerik kalitenize ve backlink kalitenize birer puan veriyor ve bu iki puanı çarparak en yüksek puanı elde eden siteleri yukarıdan aşağı sıralıyor.
Bana göre SEO'nun zorlaşmasının en büyük nedeni artık backlink kalite puanlarını verirken kılı kırk yarması. Bu da sıralamalarda ilk sıralarda söz almayı oldukça zorlaştırıyor. İlk sırada yer alsanız bile günlük yaptığı ortalama iki güncellemenin birinde filtreye takılmanız an meselesi oluyor...
Lafı çok uzattım. Özetle backlink kalite puanınızı etkileyen sinyanler, link aldığınız domanin otoritesi, trust rankı, page rankı, link aldığınız sayfanın konunuzla ne kadar alakalı olduğu, ne kadar alakasız olduğu(heterojenlik), sayfa ve sitenin semantic yapısı, linkin ve sitenize giden diğer linklerin anchor özgünlüğü gibi bir çok etkene bağlıdır.
Saygılarımla.