Dostum sende biliyorsun ki pr9 site olmak çok ama çok zor.
Bu site bir siteye link vermişse örnegin amerikan beyazsaray resmi sitesi, G20 zirvesinin web sitesine link vermişse G20 Zirvesinin Resmi sitesinin pagerankı patlama yaşar. Zaten yüzlerce pr'si çok yüksek site link veriyor G20 Zirvesinin resmi websitesine.
Ama sen hacklink ile "oktay usta yemek tarifleri" diye pr9 siteye link eklersen ve sadece senin linkin olursa google siteni öpüyor.
Bu kadar önemli bir olayı sadece pr9 bir sitenin duyurması mantıklı degil bu kesin reklam yada hacklink muamelisi yapıyor google ve siteni öpüyor.
+
Örnegimdede verdim.
pr3=30 birim pagerank olsun
D sitesi pr3 olsun ve sitede 2 tane outbound link varsa senin hissene 15birim pagerank düşer.
A sitesi pr5 ama dışarıya verdiği link çok olduğu için senin hissene 5birim pagerank düşüyor.
Kısıtlı bütçen varsa iyi hesaplama yapmak gerekiyor. Biraz kafa yormak gerekiyor. En iyi performansı alabilmek için mümkünse pr degeri yüksek ve dışarıya link çıkışı az olan siteleri tercih etmek gerekiyor.
Sonuç olarak anlıyorum ki, çok yüksek Pr değerlerine sahip siteleri seçmemeli (PR8-9-10 gibi), nede çok çıkış yapılan orta değerli Pr' li sitelerini...
Mesela benim sitem 6 yıllık bir site.Hiçbir zaman backlink satın almadım
İlk defa satın alacaksam Pr3-4-5 -6 gibi yerlerden, çıkış sayısını hesap ederek almalıyım.
Asıl merak ettiğim cevap ise, her PR5 veya PRX sitenin, benim siteme sağlayacağı etki aynımıdır? (çıkış sayılarını aynı farzedelim)...Hayır aynı değilse, bunu belirleyen kriter nedir? Nasıl anlarım ben bu farkı !