trojan_alert adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bilgiler için teşekkürler ama sizde biliyorsunuz ki bazen PR9 bir siteden alınan bir backlink, PR3 den alınandan daha kalitesiz (çıkış sayıları eşit olmasına rağmen) olabiliyor.Yada ben yanılıyorum ama tecrubelerim beni bu yöne itiyor.

Eğer bir sitenin trustrank değerini bilirsek, o siteden alacağımız backlinkın bize yapacağı etkiyi hesaplamış olurmuyuz ? Eğer olursak bu değeri nasıl ölçebiliriz ?
Dostum sende biliyorsun ki pr9 site olmak çok ama çok zor.
Bu site bir siteye link vermişse örnegin amerikan beyazsaray resmi sitesi, G20 zirvesinin web sitesine link vermişse G20 Zirvesinin Resmi sitesinin pagerankı patlama yaşar. Zaten yüzlerce pr'si çok yüksek site link veriyor G20 Zirvesinin resmi websitesine.

Ama sen hacklink ile "oktay usta yemek tarifleri" diye pr9 siteye link eklersen ve sadece senin linkin olursa google siteni öpüyor.

Bu kadar önemli bir olayı sadece pr9 bir sitenin duyurması mantıklı degil bu kesin reklam yada hacklink muamelisi yapıyor google ve siteni öpüyor.

+

Örnegimdede verdim.
pr3=30 birim pagerank olsun

D sitesi pr3 olsun ve sitede 2 tane outbound link varsa senin hissene 15birim pagerank düşer.

A sitesi pr5 ama dışarıya verdiği link çok olduğu için senin hissene 5birim pagerank düşüyor.

Kısıtlı bütçen varsa iyi hesaplama yapmak gerekiyor. Biraz kafa yormak gerekiyor. En iyi performansı alabilmek için mümkünse pr degeri yüksek ve dışarıya link çıkışı az olan siteleri tercih etmek gerekiyor.