s7e7v7e7n7 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
peki sana aylık aranma hacmi (tek kelimede) 60 k olan bir sitemin hiç bir backlink almadan 1. sırada olduğunu söylesem ne derdin?

sitemi sana söylemeyeceğim. şahsi olarak algılama. mümkün olduğu kadar forumdan uzak tutuyorum.

ama farzet ki doğru söylüyorum. doğru söylediğimi düşünerek bu backlink konusunu nasıl açıklayacaksın gerçekten merak ediyorum...

Hocam. Herşey backlink demek değildir. Her başarı backlink ile olmaz... hele hele son dönemde, sadece backlink ile hiçbirşey olmaz...
Herşey backlink demedim,
Rekabeti olan bir sektörde veya keyword bir kelimede backlinksiz varabileceginiz yer bellidir. Rekabet düşük ise veya long tail ise 1. sıraya gelebilirsiniz bu imkansız veya ilk olan birşey değil.

SEO tamamen bilinen bir sektör olmadığı veya kesin kuralları olmayan bir sektör olduğu için kesinlikle backlink bir işe yaramaz veya backlink herşeydir sözü söylemek zaten saçmalık olur.

Sizin başınıza bir örnek gelmiş veya backlinki olmayan bir siteniz 1. sıraya gelmiş diye bu SEO kuralı olamaz olsa olsa sizin heyecanınız olur
(ayrıca işini bilen bir seo uzmanı sizin sahip olduğunuz kelimeyi görürse inanın doğru backlin stratejisi ile sizi yerinizden çok rahat edebilir)