En çok kullanılan sosyal ağlardan birisi olan Twitter, gündeme süper gibi düşecek bir hizmete daha adım attı.
Yenilikler ve gelişmeleriyle teknoloji gündemini ve takipçilerini arttıran Twitter, acil durumlar için yeni bir hizmete adım attı.
Twitter kullanıcılarının işine yarayacak hatta hayat kurtaracak durumda olan bu hizmeti tanıtmaya başladı.
Yurt dışında yeni yeni hizmete sunulan;
Twitter Acil Durum Hizmeti servisi sel, deprem veya doğal afetlerde ve toplumun sağlığı korumak amaçlı kritik durumlarda,
Twitter otomatik olarak kullanıcılarını SMS veya Twitter bildirisi ile uyarabilecek.
Bu yeni hizmetten yararlanmak için belli hesaplara giriş yapmasını gerektirmektir.
Bu araç sayesinde acil durumu bildiren yazılı mesaj veya bildiri kullanıcılara iletilecek.
Twitter kullanan kişilerin en seveceği uygulamalardan birisi şüphesiz bu olacaktır.
Sistemin gereksiz kullanılmasına karşı yapılan önlem ise, onay sistemidir.
Yani biri acil durum işareti verdiği zaman Twitter yöneticileri bu durumu doğrulamadan kişi veya kurumlara haber vermeyecek.
Böylece kullanıcılar ihtiyaç duymadıkları uyarılar tarafından rahatsız edilmeyecek.
Gereksiz ihbarlar ise yönetim tarafından engellenecek. Uygulama şu an için Amerika, Kore ve Japonya gibi ülkelerde hizmete açılmış durumdadır.
Türkiyeye bu hizmet ne zaman hayata geçer bilinmez. Teknolojiyi yakından takip eden kişiler, Twitterin bu güzel özelliğinin Türkiyeye gelmesini bekleyecek.
Kaynak: http://www.webmasterhocam.com/sosyal...durum-hizmeti/