myqatsel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bunu açıklayabilecek kimse yok, şahsen bunu açıklayabilseydim şuanda burda olurdum:

Allah oturmayı nasip etsin

Son güncellemelerden sonra google sonuçları 2'ye ayırdı.

1- Eski ilk 3 sıra sahipleri

2- Alt sırada cebelleşenler

Kurumsal seo yaptığım 1 siteye en son 1 yıl önce link aldım. 2 yıldır aralıksız ilk sırada. Alt sıralarda ise tam bir 5. dünya savaşı yaşanmakta. Yeri geliyor saldırıyorlar, yeri geliyor backlink saldırısı yapıyorlar ama o site düşmüyor. Muhtemel nedenlerini açıklamaya çalışayım

1- İçerik bakımından doyurucu ve tamamiyle özgün olması. Özgünlükten kastım yazıları, tasarımı, görselleri ile hepsi bir bütün. Site içeriği doyurucu ve kullanıcılar siteyi hemen terk etmiyor.

2- İç optimizasyonu max. seviyede. Bu tabi benim görüşüm. Ama bir web sitesinde iç optimizasyon da ne olması gerekiyorsa sitede hepsi mevcut.

3- Alınan linkler bir kaç tanıtım yazısı ve 2 sene önce blog linkler meşhurken atılmış linkler, birkaç'ta forum tanıtımı.

4- Rakiplerime baktığımda binlerce linke sahip hepsi çöp.

Sizin ne yapacağınıza gelirsek;

Google artık arama sonuçlarını daha yavaş yansıtıyor ( şahsi görüşümdür). Eğer kelimeniz rekabetliyse ve reklam veren varsa bu süreç dahada yavaşlıyor.

Siz içerik girmeye devam edin. Link alırken asla abartmayın ve otoriter bir site olmaya çalışın ( benzersiz olun, taklit etmeyin edilin)

Şayet durumun rehavetine kapılığ aşırıya kaçarsanız çok daha kötü sonuçlar ile karşılaşabilirsiniz ( bunu istemeyiz).