Katılmamak hakkınızdır, insanların tecrübeleri farklı farklıdır, paylaşılan bilgilerin uygulanılabilirliğini denemekten ve her yazılana inanmaktan insan çok çok zaman kaybedebilir.Forumda bu kategoride o kadar çok paylaşım var ki, içinden yaralı bilgiyi çekip almak zaten belli bir ustalık gerektiriyor.
Bazen insanlar site açma amacını unutuyor sebep ise şu kadar link al, şu kadar imleme yaptır, şu uzunlukta makale yaz derken, hepsini yaptım nedan olmadı konumuna geliyor.
Benim bir sitem vardı, öneclikle bir ziyaretçi defterini biraz düzenleyip yayına sokmuştum, sonrasında Türkiye'de çokta kullanılmayan bir forum sistemine geçtik, çok çok hit alacak bir genişlikte içeriği yoktu, belli bir konu üzerineydi ve yönetim zorlukları vs. sebebiyle bir süre sonra yayını durdurmuştum, neden kapandı , kapanmasın, site için ne yapabiliriz, site açılsın diye yüzlerce dönüş oldu.
Bence bu bir başarı olup kullanıcı siteyi benimsediği, kendinden bir şeyler katıp, kendinden bir şeyler gördüğü için siteye her zaman erişmeye çalışacaktır.
Peki olayın seo kısmına gelelim, bu sitede artı olarak iyi bir site içi seo ve ufak tefek tanıtım yapıldığında sitenin büyüme hızına birazda olsa etki eder diye düşünüyorum.