herkes son kullanıcıya xxx.xxx tl domain satmıyor burada. bu iş burada ticarete dönmüşse, az çok ekmek yiyen herkesin satışlardan şikayet etmeye hakkı var. ister son kullanıcı satışları olsun isterse domaincinin domainciye yaptığı satışlar olsun burada ekmek yiyen çok insan var. bu yorumunuzu biraz mağrur gördüm.
mağrurluk cidden değil benim söylediklerim. ben bu işi 4 / 4 lük yapan biri değilim. kendimce kaliteli domainleri alırım (aşırı alım yapmam) elimde 50 domain bile yoktur belki. ama 1 liraya alayım dur 5 liraya satayım, ya da 50 ye alıp dur r10 da 1 liradan artırıma çıkarayım zihniyetinde değilim. bunu yapanlar da ticaret yapıyorlar ben bişey diyemem ama bu alanı daraltıyor onu söylüyorum. siz pazara gittiniz ve 1 kilo şeftali aldınız 5 liraya, pazarın diğer ucuna gidip 6 ya satmaya çalışıyorsunuz. satılır mı? elbette satılabilir ama bu döngü nereye kadar? alıcılar bi gün 5 e satan kişiyi bulacaklar, sen orada 6 ya satmak için bekleyip duracaksın. benim anlatmak istediğim mevzu bu. şeftali örneği ekstrem bir örnek. domain elle tutulur bişey değil. ben 10 lira vermem dediğim domainlerin 100lerce liralara satıldığını gördüm. uğur abi'nin anlattığı bir olay vardı.
dudu.com mevzusunu bir araştırın. nasip meselesi her şey.