24. Geleneksel
"Piyasa Bitmiş" konumuza hoşgeldiniz.
Ben de 22.Geleneksel Piyasa Bitmiş konusunda
ŞU ŞEKİLDE bir cevap yazmıştım. Aynen devam ediyor düşüncem.
R10 da yüksek fiyat beklemek abesle iştigal, çünkü burada herkes ucuza alıp, pahalıya satma derdinde. Burada kaliteli domainciler de var ve farkındaysanız alım için kullanıyorlar burayı sadece. Satım için son kullanıcı hedef kitlesi olanlar çok güzel ekmekler yiyor.
Burada bir pazar yeri var ve herkes birbirinden mal alıp veriyor, bu pazar yerinde satılanları pazarlama kanallarıyla dışarıya aktaramazsanız 25.Geleneksel Piyasa Bitmiş konusunun sahibi siz olursunuz.
herkes son kullanıcıya xxx.xxx tl domain satmıyor burada. bu iş burada ticarete dönmüşse, az çok ekmek yiyen herkesin satışlardan şikayet etmeye hakkı var. ister son kullanıcı satışları olsun isterse domaincinin domainciye yaptığı satışlar olsun burada ekmek yiyen çok insan var. bu yorumunuzu biraz mağrur gördüm.
satışlar zaten 1 yıldan beri ölmüş durumda, bunda gerek NS ve GD gibi firmaların yaptıkları kampanyalar, gerekse google' ın yaptığı köklü algoritma değişikliklerinin etkisi var. şu koşullar altında elinizde 2 seçenek var;
1-NS ve GD gibi yerlerden 1 dolara alıp 2 dolara satarak sürümden kazanırsınız,
2-Kaliteli domainlere yatırım yaparak domainin son kullanıcısını beklersiniz
Portföycülerin çoğu şu anda zararda, ya da zararda olduğunu düşünüyor. Portföycülerden kastım da elinde iş yapacak domainleri olup da alıcı bulamayanlar. Bu arkadaşlara tavsiyem ise ya domainleri en düşük zararla ellerinden çıkarsınlar, çünkü artık büyük projeler saçma domainler ile bile kurulabiliyor. Zaten daha ciddi olarak bu işe bakan ve domaine önem veren proje sahipleri de çok daha kaliteli domainlerle giriyorlar.